Home

„Guvernul Croitoru” e oarecum în situaţia în care se afla cabinetul Boc 2 înainte de votul din Parlament, la moţiunea de cenzură. Atunci, pedeliştii îşi puneau problema cam aşa: demisionăm, ca să ieşim elegant, sau încercăm marea cu degetul, poate-poate? Croitoru putea să-şi depună mandatul. Nu l-ar fi acuzat nimeni. Şi ar fi ieşit cu demnitate din situaţia asta ingrată. N-a făcut-o. Sau n-a fost lăsat s-o facă?

„Am primit asigurări de la preşedintele Traian Băsescu şi PDL că voi avea susţinere parlamentară” – zicea dumnealui după anunţarea listei. Să fie doar naivitate? Pentru că, şi la o privire sumară, guvernul „său” pare încropit, făcut cumva „la plesneală”. Şi, acum e o certitudine, peste capul celui care va rămîne, cel mai probabil, în istoria post-decembristă, drept singurul premier desemnat să cadă. Unde-s economiştii pe care-i consulta Croitoru, şi pe care-i anunţa drept potenţiali ministeriabili? Unde-s Valentin Lazea, Lucian Albu, Aurel Dochia şi ceilalţi nominalizaţi în primă instanţă?

„Acest guvern va avea oameni de foarte mare valoare”, zicea acelaşi. Cine, maestre? Acelaşi alunecos Berceanu, cel uns cu toate alifiile şi băgat în toate combinaţiile dubioase? Sau mereu transpiratul şi încruntatul Blaga, cu trecutul lui neguros de vameş şi cu afacerile sale niciodată lămurite?  Sau Videanu, oh, acest munte de incompetenţă? Contabilul celui de mai sus, agitatul Pogea? Aşa, ca o paranteză, cum să fii tu, Croitoru, un finanţist de prima mînă, cum zice lumea că eşti, şi să-l preferi la finanţe pe un inginer care număra vagoanele cu marmură la firma lui Adriean? Ce să mai zicem de păcăliciul Toader, al cărui singur merit pare să fie că e fiul boierului Paleologu.

E aproape un truism ideea că acest guvern a fost zămislit pe colţul mesei, în biroul nr 1 de la Cotroceni. Cum facem să cadă? – par să-şi fi spus trepăduşii preşedintelui. Păi, odată că-l lăsăm pe Croitoru să se facă de băcănie. Îi dăm plocon programul de guvernare pedelist, altoit cu indicaţiile FMI. Apoi, îl punem să negocieze pe faţă cu Boc şi ai lui, că ceilalţi precis o să-l trimită la plimbare. În sfîrşit, o să-i băgăm pe gît nişte miniştri. Cam tot guvernul Boc 2, să turbeze „alianţa Grivco”! Mai punem, de hoha, 2-3 specialişti. Dar o scoatem pe Udrea, să n-o expunem inutil la atacurile din Parlament. Că-i sensibilă, drăguţa.

De ce-au acceptat tehnocraţii să intre în această combinaţie jenantă? Să ascultăm declaraţia lui Bogdan Aurescu, diplomat de diplomat:” Ministerul Afacerilor Externe avea nevoie de un semnal, chiar dacă e vorba de două zile pentru o listă care nu o să treacă ” ( vineri, intervenţie telefonică la Realitatea Tv)!! Ce mai e de spus? Se mai îndoieşte cineva de faptul că varianta Croitoru, acest „Văcăroiu mai spălat”, cum zice un blogger, e gîndită doar pentru a se cîştiga timp, pînă după alegeri?  Iar dacă, prin absurd, va trece, ok, rămîn tot „ai noştri” la butoane. Că doar n-o să-l lase pe Croitoru cei trei baştani,  Berceanu-Blaga-Bideanu, să pună mîna  pe cîrmă!

Anunțuri

2 gânduri despre „Făcut ca să moară

 1. Intrebari legitime:

  1. Pentru ce interval de timp s-ar instala guvernul Johannis?
  2. Care este schita programului de guvernare a cabinetului Johannis, in special masurile anticriza?
  3. Ce are de gand d-l Johannis in relatia cu organismele financiare internationale? Pastreaza acordul cu FMI si UE sau nu?
  4. Cum se impaca doctrinele PNL si PSD apropo de rolul statului in economie, ce varianta va fi adoptata, aceea a PSD sau, dimpotriva, varianta PNL?
  5. Care va fi pozitia noului guvern fata de legile deja adoptate prin asumarea raspunderii guvernului si fata de noua lege a pensiilor?
  6. Vor fi pastrate privilegiile paturii “conducatoare” si a clientelei acesteia, sau nu?
  7. Cum va asigura guvernul Johannis plata salariilor si pensiilor, mai ales dupa 1 ianuarie 2010?
  8. Cum vede d-l Johannis descentralizarea, rapida sau, dimpotriva, lenta si derulata in urmatorii (cati) ani?
  9. Va pastra un eventual guvern Johannis cota unica, TVA-ul in forma actuala, sau are o alta filozofie a impozitarii?
  10. Care va fi politica de investitii in infrastructura? Prin concesionari sau prin eforturi proprii?
  11. La ce procent se va ridica asistenta sociala, stiut fiind ca acum beneficiaza de ajutoare de la stat 50% dintre cetateni?
  12. Care este pozitia personala a d-lui Johannis fata de doctrinele celor doua partide? Spre care inclina? Sau nu are nicio pozitie?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s