Home

Ceea ce a urmat votului „istoric” din Parlament m-a uluit, lucru al naibii de greu în vremurile astea greţoase. Pentru că, miraculos, în numai 24 de ore, majoritatea care a trîntit guvernul s-a mobilizat în jurul unei idei lansate, să recunoaştem, inspirat, de  Crin Antonescu: guvern de specialişti condus de Klaus Johannis, primaru lu Hermannstadt! A fost o carte jucată magistral de Crin, pentru că imediat au aderat la propunere, ca să nu piardă trenu,  PSD-PC, UDMR şi grupul minorităţilor.

Liderii partidelor au ieşit repejor  anunţînd, triumfători: avem o majoritate de 65 la sută pentru Johannis! Jocurile păreau făcute miercuri după-amiază, înainte de a fi invitaţi cu toţii la Cotroceni. În această atmosferă brusc detensionată, de cvasi -consens, doar pedeliştii au făcut o figură de mortăciuni în porumb (vorbă populară). L-am văzut pe Flutur, flancat de cele două dudui – Udrea şi Anastase, anunţînd, spre stupefacţia celor mai mulţi purtători de creier, că îl propun pe Boc premier!! Parcă erau din alt film oamenii ăştia. Unul horror.

Şi a venit întîlnirea cu Băselu. Care, ce surpriză, nu?, a respins, mîrlăneşte, propunerea de a se întîlni separat cu cei din coaliţia pentru Johannis, înfigîndu-i însă în peisaj  pe boci! S-a văzut mai tîrziu de ce. A început prin a spune răspicat: nu vreau tehnocraţi, nu-l vreau pe Johannis, vreau guvern politic! Băi, aceştia, vreau guvern de uniune naţională! Ia să vă mai gîndiţi. Cînd i s-a explicat că există o majoritate care vrea altceva, a replicat, şmechereşte, că e una pe hîrtie! I-auzi brîul! Da ce, el nu văzuse cu o zi mai devreme cum aceeaşi majoritate dăduse de pămînt cu guvernul său de rahat? Ei, altceva dorea omul: le-a şi spus-o pe şleau liderilor, că, cică, să se înţeleagă cu PDL-ul, c-au rămas copiii pe dinafară, vai de capul lor! Evident, în acel moment totul s-a blocat.

Vă daţi seama cum stau lucrurile, dacă nici măcar UDMR nu suportă în acest moment ideea de a guverna alături de partidul lui Băsescu? Pentru majoritatea politicienilor români, PDL e, la această oră, un partid nefrecventabil. Pentru că mulţi s-au ars, şi asta nu se uită.
Soluţia  „guvern de uniune naţională” e, clar, o iluzie. Sau mai degrabă un joc de glezne. O găselniţă, un motiv inventat pentru a obstrucţiona proiectul, foarte atrăgător pentru opinia publică,  numit generic „Guvernul Johannis”. În care eu cred şi nu cred, din motivele pe care le-am explicat tot aici. Un mod parşiv de a pune tălpi cu orice preţ. Băsescu e supărat că nu poate face el guvernul, cum îl taie capul. Şi simte că pierde teren. Cum s-ar înţelege, întreb şi eu, de la peluză, cinci partide, dacă nu s-au înţeles două? Chiar dacă astea erau precum Steaua şi Dinamo!

Ne aflăm, se vede bine, într-o criză politică prelungită artificial. Cei din coaliţia pentru Johannis nu vor ceda ( părerea mea), pentru că sînt pe cai mari. Iar lui Băsescu îi e şi mai greu să cedeze, pentru că ar pierde guvernul din mînă. Ceea ce i-ar putea fi fatal, în preajma alegerilor prezidenţiale.

Reclame

5 gânduri despre „Un sas pentru neliniştea lui Băse

  1. Vrem Respect ! Manifest pentru România, pentru viitorul nostru şi-al copiilor noştri… :
    http://sfinx777.wordpress.com/2009/10/18/manifest-pentru-romania-pentru-viitorul-nostru-si-al-copiilor-nostri-jos-basescu-jos-mafia-portocalie-nu-vrem-dictatura/

    Dacă, ei, Băsescu şi pedelacheii sunt uniţi… UNIŢI PRIN TICĂLOŞII, să NE TREZIM, să ne implicăm, SĂ CEREM ŞI SĂ NE IMPUNEM PAŞNIC RESPECTUL, pentru că, NE-AM SĂTURAT !
    TREBUIE SĂ RENUNŢĂM LA… RENUNŢARE ! TREBUIE ! E TIMPUL !!!
    Sibilla

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s