Home

Am fost azi la emisiunea lui Cornelius Popa de pe Antena 1 Braşov, „Pulsul zilei”. O emisiune făcută pe picior,  la cald: tocmai picase guvernul bocilor. În paranteză fie spus, n-o să-l plîng, dar nici n-o să joc tontoroiul pe mormîntul său, cum văd că fac unii, pe bloguri sau pe diverse forumuri. Zic doar, bine că s-a dus, şi gata. Am avansat însă în emisiune ideea  că un guvern de tehnocraţi, cum propun PSD şi PNL, e o chestie a naibii de periculoasă.

Ia imaginaţi-vă hoardele de activişti portocalii care au luat ţara cu asalt în ultimele săptămîni. Ce vor face cu ei tehnocraţii? Îi vor lăsa în scaune? Nţ!. Odată că le vor sări în cap pesediştii şi liberalii: păi cum, bre, d-aia ne-am scuipat noi plămînii, d-aia am făcut pe dracu-n patru să-l buşim pe Boc, să rămînă boculeţii  prin ţară, să-şi facă ăştia mendrele pînă la alegeri? Apoi, ia gîndiţi-vă, cum vor guverna tehnocraţii cu aceşti activişti înfipţi peste tot, de la prefecturi pînă la directorii de şcoli? Cine dracu o să-i bage-n seamă?

Ei, dar acum vine partea a treia: cu cine să-i schimbi? Cu alţi tehnocraţi? Hm! Va fi distractiv. Bine, să presupunem că Băselu îi face pe plac lui Crin ( vă rog să rîdeţi, nu vă sfiiţi!), şi-l desemnează pe primarul Sibiului,  Johannis, premier. Şi trece guvernul lui Herr Klaus prin Parlament. După care vine fostul burgermeister, acu primul dintre miniştri, şi le cere prefecţilor, care nu mai sînt, sanchi, pedelişti,  nu ştiu ce, şi le dă dispoziţie deconcentraţilor portocalii să facă habar n-am ce. O să-i zică ăia în faţă, natürlich, mein Herr, după care o să rîdă-n pumni şi o să înjure, dă-l în seine mutter pe sas, noi facem ce vrea partidu’! E clar?

Ei, şi dacă am ajuns aici nu mă pot abţine să nu vă spun că am fost (iar, şi iar, şi iar…) şocat peste măsură de comportamentul pedeliştilor în parlament. Oameni serioşi (destui), cu capul pe umeri, taţi sau mame, cu prunci pe la şcoli, cu meserii onorabile- medici, jurişti, dascăli, agronomi, afacerişti …, în momentul în care au fost puşi să vorbească, au spus toţi, dar toţi, exact acelaşi lucru! Nu tu o fentă, o figură de stil, o idee niţeluş altfel, nimic. E uluitor, parcă li s-ar fi implantat un cip, ceva, ăştia sînt ca nişte zombi, repetă în neştire aceleaşi lozinci morfolite în prealabil de portavocea marelui tarabostes. Aşa vă place? Masochiştilor!

Reclame

3 gânduri despre „Nişte zombi

  1. Nu vă sună a comunism şi dictatură? Ei se vor partidul stat şi se comportă ca atare. Doamne fereşte! Deşteaptă-te române, mergi la vot, şi schimbă-i. Altfel dictatura portocalie ne paşte!

  2. Adică domnul Klaus Johannis sa fie atat de naiv sa creada ca a fost acceptat de PSD pentru profilul sau de efigie romana? Mi se pare cat se poate de clar ca prefectii vor turna apa in benzina. Abia cum va intelege Klaus Johannis ce inseamna sa treci Carpatii spre Capitala si sa ai de-a face cu alde Mitica. Eu, in locul lui Basescu l-as accepta. Guvernul ar primi increderea parlamentului si de atunci incepe batalia intre Crin si Geoana. Cine castiga din batalia asta?

  3. Pingback: Un sas pentru neliniştea lui Băse « Blogul lui Teacă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s