Home

Sun vineri un director adjunct la o deconcentrată ( o denumire stupidă, dacă mă-ntrebaţi pe mine). „Ce faci?” „Fac pe dracu. Stau cu morcovu-n fund, asta fac”. Păi. omule, îi zic, tu nu eşti politic, eşti meseriaş, ce naiba!” „Şi ce, zice tipul, ăştia nu au nici un Dumnezeu. Cînd s-a făcut coaliţia, în decembrie, m-au pus pe lista neagră. M-au lăsat aici numai pentru că n-avea cine să le facă treaba paraşutaţilor de la partide. Dar acu, ştiu eu ce le mai trece prin cap ăstora, oranjulii?” Vă daţi seama, cam asta e starea de spirit peste tot în ţară.

Mi-am amintit pronto de un primar pedelist care a dat poruncă să-şi vopsească toţi privaţii din urbea lui magazinele şi chioşcurile în portocaliu. Pentru că, argumenta politrucul, e o culoare frumoasă. Ei, comentau unii atunci, un zărghit. Sau fanatic, tot aia. Azi, visul pedeleilor s-a împlinit. Pot vopsi liniştiţi în culoarea oranjadei tot ce le trece prin cap. Şosele, copaci, cîini vagabonzi…Toate vor arăta precum, odinioară, şoimii patriei. România se va vedea din cosmos ca o floare de dovleac trecută prin maţ.

Altfel, vînătoarea de pesedişti merge ceas. Prefecţi, subprefecţi, ăia de la agenţii… nimeni nu scapă de furia portocalie. Acu, nu-i plîng eu pe oamenii lui Geoană, că şi-au făcut-o cu mînuţa lor. Cîţi le spuneau, bre, vă face Băsescu! Ei, nu şi nu, că ţara, că poporul, că economia, criza… Îi aud astăzi pe cîţiva recunoscînd, mai cu jumătate de gură, dom’le, ce deştepţi au fost liberalii, că s-au ţinut tare şi nu s-au lăsat prinşi în plasa asta diabolică!

Dar, nu-i nimic, România oranjulie merge mai departe. Cu Boc la educaţie, Videanu la sănătate, Berceanu la agricultură. Iar dacă Băsescu ar avea portocale-n budigăi, şi nu cartofiorii ăia zbîrciţi pe care-i cîntă lăudătorii, l-ar pune pe Boc premier şi ministru unic. Hai, cel mult, Nuţi vice. Un guvern Prigat nectar. Energie pură!

Reclame

2 gânduri despre „Ţara oranjulie

  1. Din pacate, orice am face nu scapam de portocaliu. Pentru ca dupa prezidentiale, daca nu iese Rosu, se vor combina portocaliu cu galben sau portocaliu cu rosu sau rosu cu galben. Deci orice am face tot in culoarea morcovului dam. Personal propun un Rosu, cu galben si verde.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s