Home

Aflat cu treburi prezidenţiale ( baie de mulţime) pe la Băileşti ( acasă la Nea Mărin), Traian Băsescu a devenit, brusc, serios, şi le-a zis celor adunaţi pe-acolo, cu treabă sau gură-cască: „Să vă spun eu cum e cu criza. Nu mai cred în analizele economiştilor. Prefer să-l sun pe Videanu, să-mi spună el cît e consumul de energie.” Ăia, care l-au aplaudat, care au rîs, care s-au încruntat, după posibilităţi. Probabil că cei cu IQ-ul cît numărul de la pantofi au şi căzut pe gînduri.

Bazîndu-se pe sfaturile Videanului, T.B. a tras pronto concluziile: din trimestrul IV se vor vedea ceva semne, iar de la anul creştem. Am zis! Vă daţi seama ce simplu era? Unde erau cu capul analiştii? Şi oare Boc de ce nu s-o fi gîndit să-l întrebe pe ministru acolo, la cabinet? Nu mai trebuia să taie 20 la sută din salariile miniştrilor, să-i trimită în concediu pe bugetari sau să-l vadă pe Pogea strofocîndu-se să explice, cu mustaţa zburlită, de ce e nevoie să subţieze bugetele ministerelor.

Ei, dar acum avem speranţe. În prag de alegeri prezidenţiale vom zări deja primii muguraşi rozalii, că vine frigul şi se va consuma energie, în draci. Spre sfîrşitul iernii va fi super OK, economia va fi în floare, vom depăşi criza fluierînd. Români, daţi drumul la gaz, băgaţi toate aparatele în priză! Le vom da cu tifla nemţilor, franţujilor şi englejilor, îi vom umili pe americani! Chiar, oare Obama are pe cine să sune, să-ntrebe cum e cu chilovatu’?

Ceva nu înţeleg, totuşi. De ce nu s-o fi consultat prezidentul cu „băieţii deştepţi” din energie? Putea să-l întrebe pe Băsescu cel mic, de pildă, că ăla ştie cum faci să cumperi energie ieftină.

P.S. Eu mă încumet să-i dau un sfat lui Traian Băsescu: Dacă simte  cumva că-l „traduce” specialistul Videanu, să tasteze pe calculatorul prezidenţial  http://w.w.w. transelectrica.ro. Poate afla acolo producţia şi consumul de energie electrică, instant!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s