Home

Preşedintele nostru a venit  la Braşov. Aici, în oraşul de la poalele Tîmpei (ce-mi place expresia asta tîmpiţică!) el a fost invitat de nişte oameni. De bine. Un om de bine e miliardarul Neculaie. El a candidat pentru Parlament. El nu a cîştigat, din păcate. Omul de bine Neculaie e un industriaş de marcă. . El  e  stăpîn peste platforma Roman, mîndria de altădată a Braşovului şi a industriei socialiste, cu  vîrful său de lance, industria constructoare de maşini. El produce camioane. Pentru americanii din Irak.

Acum, la Roman se fac şi tractoare. Ce frumoase sînt tractoarele U 650, gata să intre, puternice şi roşii, în brazdă! Ele ne amintesc de vremurile  cînd le vedeam defilînd la 1 mai şi 23 august. Ce mîndri eram! Aşa că, Neculaie l-a rugat pe şeful său de partid, primarul Scripcaru, să-l invite pe domnul preşedinte să vadă cele mai noi produse ieşite de pe benzile de montaj ale platformei. În ciuda crizei economice, la Braşov sînt oameni harnici şi inventivi, care, lucrînd zi şi noapte, la foc nestins, au reuşit să depăşească planul.

Bădiţa Traian, cum i se spune, cu duioşie şi respect, a admirat cele mai noi produse ale braşovenilor şi s-a urcat pe un tractor proaspăt vopsit şi pregătit de livrare la export. Lui i-a plăcut. Ce fericit era preşedintele pe tractor! El a glumit cu oamenii muncii şi cu proiectanţii şi i-a transmis unui oarecare Mubarak să-i spună lu fi-su că a cîştigat pariul. El s-a bucurat că tractoarele produse la Braşov vor ara pămîntul pe malurile străvechi ale Nilului. Ne bucurăm şi noi. Chiar dacă celebrele tractoare U 650 sînt produse de o firmă egipteană, în ele e înglobată sudoarea oamenilor muncii braşoveni..

Cu ajutorul Egiptului, România redevine o forţă industrială care va fi admirată şi respectată pretutindeni în lume. Pentru că România e o ţară bogată, cu oameni harnici şi plini de optimism, chiar şi pe vremuri în care criza face ravagii în alte părţi. România produce din nou camioane, tractoare, dacii şi alte produse de înaltă tehnicitate. ” Dar steluţa cea de sus/ oare ce-o avea de spus?”( am citat din poezia  Stema ţării, de Mihai Beniuc. Sau era Victor Tulbure? E mult de cînd am învăţat-o la şcoală). Eu sînt fericit, ca braşovean de viţă veche, că putem retrăi, fie şi parţial, acele vremuri minunate, pline de succese, în care stema ţării era simbolul dictaturii populare. Iar bădiţa Traian e foarte popular.

P.S. Cu intuiţia sa legendară, T.B.  a propus ca, după „prima casă” şi „primul siloz”, guvernul să lanseze şi programul „primul tractor”. Asta înseamnă că va face domnul preşedinte un alt pariu cu fiul lui Mubarak, Alah să-l aibă-n pază, pentru ca România să importe din Egipt tractorul produs la Braşov?

Reclame

2 gânduri despre „Bădiţa cu tractorul

  1. salve, signore!
    pai, badita asta cu tractoru’ ‘mnealui a luat-o destul de devreme prin tara cu festivalu’ bujorului de munte si multe alte paranghelii….ce-i pasa chelului ca tara-i pe chituci? ‘mnealui sa-i iasa imaginea si acolitilor sai manjiti in portocaliu…un vajnic inaintas a scris un pic mai demultisor pe note muzicale despre”pagliaccio”…Ce inspiratie ar avea acusica in tranzit prin Romanica!!!
    Una affetuosa stretta di mano si…sa va fie bine!
    Il Padrino

  2. Articolul asta e misto! Dar nu ai nice cifre de export din vremea aceea?
    Apropo:pe blogul d.lui Huidan se discuta despre „gazeta”,un pic dupa ureche.Nu aduci clarificari,fiind omul cu condeiul?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s