Home

Disperat   e în ultima vreme preşedintele. Uneori parcă mi-e şi milă de el . Uite ce stîngaci încearcă să şteargă din memoria colectivă gafa aia nenorocită de acu mai an. Aia în care o face ţigancă împuţită pe o reporteriţă. Sîmbătă, TB s-a repezit să pupe o , îl citez, „doamnă romă”, după care  a exclamat că i-a plăcut! Dar i-a scăpat un alt porumbel din gură tot acolo, la Rastoliţa, prin Mureş: le-a urat poporenilor adunaţi buluc la nu ştiu ce serbare populară „Să trăiţi bine”! Mă gîndesc ce şi-or fi zis răstoliţenii, cel puţin ăia mai cu glagore: că s-a prostit preşedintele sau că face mişto de ei? În fine, mă întreb  amuzat ce va urma, unde  se va mai duce  şi ce va mai brodi prezidentul pentru a spăla insulta cu pricina. Poate la o nuntă ţigănească, unde să fie şi naş. Poate va vizita un palat din alea cu zeci de turnuleţe şi cu semnul de merţan pe acoperiş. Eu îi sugerez să vină şi pe-aici, prin Săcele, Tărlungeni, Caţa… Să-l văd într-o ţigănie adevărată, pe uliţe mizere, înconjurat de puradei în curul gol şi de  pirande guralive, care să-l tragă de haine ca să-i dea în bobi. Dar, mai ştii, la cît de disperat e omul în ultima vreme, ar fi în stare s-o facă şi pe asta.
Pe de altă parte, nu uită şeful statului să-i mobilizeze pe cei din camarilă. Cu predilecţie pe regii asfaltului. După ce i-a adunat pe toţi şi i-a asigurat că se pot baza pe el, le-a promis că va bate toată vara şantierele patriei Va avea grijă, nu mă-ndoiesc, să le umple şi buzunarele. Că de-acolo va veni partea lui, pentru campanie. Vineri, Băsescu s-a repezit , cu presa după el, pe şantierul de prea multă vreme începutei autostrăzi Bucureşti-Braşov. După ce locul fusese bine bătătorit de Berceanu şi Boc. Pregătirea a fost cam în pripă.Şantierişti cu salopete noi, fierari- betonişti cu căşti lustruite, nişte zilieri stropind praful, să nu se înece cîrmaciul, alţii bătînd ţăruşi pentru ţarcul presei. A venit val-vîrtej şi s-a apucat să-i predea italianului care construieşte  tronsonul o mică lecţie de arheologie aplicată. Că la Roma nu s-ar fi încurcat ăia cu siturile arheologice, ar fi construit şi gata!  N-a scăpat ocazia de a mai da  niscaiva indicaţii ( trebuie schimbată legea, să se poată expropria mai ieftin, şi ia luaţi, băi, italienilor, fier-beton de la noi, că ne moare siderurgia). A mai dat nas în nas cu „regele” Dan Besciu, apoi a dispărut cu gipanul într-un nor de praf, lăsîndu-i în soare pe alţi doi „regi”, Căşuneanu şi Umbrărescu. Nu-i nimic, vara e lungă , le va veni şi lor rîndul…

Anunțuri

5 gânduri despre „Doamna romă nu e ţigancă împuţită

  1. Domnule draga, va placea Tariceanu cu casca galbena pe santiere si la inundatii, Nastase sau Ceausescu cu sapca si salopete ? Traian Basescu este si va fi cel mai fain Presedinte !!!

  2. Danut , care realitate? Traiesti in luna , pe partea obscura.Esti camuflat in praf si pulbere si incepi sa incepi sa te confunzi cu aceste elemente.Si de ce esti tu atat de inteligent sa pui pe acelasi plan pe Tariceanu, si Nastase care NU au fost presedinti cu Zeul tau suprem Ceausescu.Daca nu era cizmaru sigur dormeai in canale acu , dormeai pe flota lu Basescu si mancai hamsi si te adapai cu apa din mare ca sa „stingi” sarea :>.Ai un dezgust cumva pentru munca in salopeta sau de ce ai precizat direct de ele ? Te deranjeaza ? Stai linisit , cat de curand vei fi si tu un „cel mai fain muncitor”.Esti in penal intre penali si iti va veni randul la PENALE.

    Toate cele bune la toti oamenii muncitori !

  3. …draga greatpurge, stilul acesta imi aduce aminte de perioada anilor „50. Nu salopetele erau problema in sine ci „meseriasii” care le purtau intr aiurea ! Zile faiune…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s