Home

Îmi imaginez lesne cum ar fi reacţionat Traian Băsescu dacă ministrul Ridzi ar fi fost liberal,udemerist sau pesedist. Ar fi ieşit repejor pe sticlă şi ar fi dat de pămînt cu nemernicul. Iar DNA, vă daţi seama,ar fi început pronto urmărirea penală.

Deocamdată, însă, „Direcţia juridică a PDL”, cum inspirat numea cineva DNA, se face că plouă. Semn că nici şeful său de facto nu ştie cum s-o-ntoarcă. De zile bune, Traian Băsescu tace copios. Deşi, spun cei care au studiat cazul, dovezile împotriva ministresei sînt covîrşitoare. Ce ştie TB şi nu ştim noi? O fi adevărat că banii de la minister au intrat în puşculiţa de campanie pentru EBa?

Dacă e aşa, şeful statului chiar are o problemă, mai mare decît casa fiicei-notar. Pentru că ar fi vorba de corupţie-corupţie, după dicţionar! Chestie care, într-o ţară normală, s-ar lăsa cu pîrnaie! Aşa stînd lucrurile,ce-ar putea să facă preşedintele? Dacă o „sfătuieşte” pe Ridzi să-şi dea demisia, nu e bine. Nu stinge scandalul, nu îngroapă comisia parlamentară,şi nici nu închide gura presei, care cine ştie ce „schelet” mai găseşte prin debaralele ministerului.

Dacă o ţine în funcţie, iar nu e bine, că-i sar greii partidului în cap.Şi-aşa, alde Blaga, Preda,Berceanu… nu înghit ascensiunea noii „gărzi pretoriene” a preşedintelui. În plus, PDL va repeta, în oglindă, imaginea PSD-ului de-acum un deceniu care făcea zid în jurul hoţului de Bivolaru. E clar, scandalul trebuie stins, dar cum? Poate cun un alt scandal, şi mai gogonat!

Nu e exclus ca TB şi oamenii lui să lucreze la un scanariu. Între timp, PDL se comportă, cel puţin la vîrf, ca un om mahmur. Partidul e, o să fiţi de acord, bulversat rău de această interminabilă daraveră. Aşa că cei mai cu scaun la cap, gen Cezar Preda, cer, logic, o măsură radicală: să plece Ridzi. Cei din garda pretoriană – Udrea, Boureanu, nici nu vor să audă.

Iar între cele două găşti sînt o mulţime de pedelişti năuci, care pendulează între o tăcere sănătoasă şi nişte explicaţii halucinante. Cazul deputatei Brînduşa nu ştiu cum, care a comparat-o pe ministreasă cu Maria Magdalena! Şi ce face în timpul ăsta mironosiţa? Respinge cu dispreţ acuzaţiile, se milogeşte de aia mică să-l sune pe ăla mare să-i transmită lu ăla micu din guvern s-o lase-n pace, apoi iese în public şi declară, cu ţîfnă, că nu pleacă. Ave, Maria Magdalena!

Anunțuri

3 gânduri despre „Ave Maria Magdalena !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s