Home

Preşedintele şi-a umflat pieptul şi, în faţa guvernului, a presei şi a întregii lumi, a anunţat tenebros: e re-ce-si-u-ne. Pe silabe, să fie limpede. Aţi înţeles băi, blebedocilor? Ce se tot fîţîie demagogii ăia (aşa le-a spus) pe la televizor să vă spună prostii. Ascultaţi la mine, sîntem în deep shit. Nu merge economia, nu-s lovele. Trebe o nouă rectificare. Una negativă, e clar? Altfel, adio salarii. Şi voi, miniştrilor, să vă băgaţi minţile-n cap. Să nu cheltuiţi aiurea. Că am eu nişte informaţii. Şi nu ascultaţi de Banca Naţională, că dă semnale false. Cică va fi bine! Să pună mîna BNR şi să dea drumul la rezervele băncilor. Şi să daţi sporurile la militari. Doamnă, nu cumva să scoateţi sportul. Şi ia vedeţi că nu avem tinichigii, dar avem filosofi. Ce şcoală-i asta? Sînt cu ochii pe voi!

Şi abia plecă bătrînul. Ce mai freamăt, ce mai zbucium! Au ieşit de-a valma pe sticlă, deontologii, să traducă, să interpreteze, să aplaude sau să huiduie, după posibilităţi. Că a vrut să ia caimacul. Că a fost o punere în scenă. Că ne-a spus ce ştia toată lumea. Că le-a arătat unor şefi de ministere pisica (Blaga, Pogea, Nica, Andronescu). Că i-a dat o copită lui Isărescu, aflînd că omul are o cotă de credibilitate bunuţă. Că a preluat dispreţul proletcultist faţă de cel ce nu produce sau îndoaie tablă (tinichigii versus filosofi). Că a fost prea ocupat cu mulsul oilor, pupatul oşencelor şi alte alea vesele, şi d-aia n-a văzut criza pînă acum. Că a vrut să arate cine-i şeful.


Eu cred că toate astea-s nişte mizerii. Răilor! Dacă ieşea Boc şi zicea că e recesiune, îl credeaţi? Ei, vedeţi! Ia, puneţi mîna şi îndoiţi tablă, ceva, lăsaţi filosofările astea de doi lei!


Anunțuri

7 gânduri despre „Bă, e re-ce-si-u-ne!

  1. Pingback: Traian Basescu loveste fulgerator si bine… « dromichaetes.eu

  2. De, ce să-i faci. Asta e politica românească, ăsta ne e preşedintele.
    Nu ştiu cine l-a ales (că eu sigur nu) şi nu ştiu cine îl va mai alege.
    Oricum, gafele în politica românească sunt la ordinea zilei.

  3. Speram in 2 candidaturi, dar mai ales in Principele Radu, care este intradevar un om apartiniic, si unui presedinte ii sta mai bine cind nu este bazat pe un aparat politic, dar e un fel de cintar, echilibru.

    princeradu.wordpress.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s