Home

Campania asta electorală ar fi fost de tot leşinată dacă n-am fi avut parte de personaje şi întîmplări, pitoreşti uneori, caraghioase alteori, sau de-a dreptul idioate în unele cazuri. Ce să alegem? Mîţîielile odraslei prezidenţiale? Panseurile lui Vanghelie? Oile lui Flutur?

Au fost destule chestii care i-au amuzat pe unii şi i-au enervat pe alţii. Fapt e că, mai ales în ultima săptămînă, am sesizat un soi de disperare uşor schizoidă în staff-urile principalelor partide. Care s-au întrecut, fie în organizarea de serbări cîmpeneşti, fie în inaugurarea unor drumuri, podeţe, intersecţii, bretele, fie în vizite de lucru pe şantiere de mult începute şi cine ştie cînd terminate, fie în lansarea de imnuri, cîntecele şi sloganuri.

În subterane, fiecare spionează pe fiecare, se lansează diversiuni pe site-uri şi bloguri, se aruncă acuzaţii de fraudă, mită cu pui şi ulei, se nasc scenarii apocaliptice, ba se împart şi ceva pumni, pe la cîrciumi săteşti. Şi pentru ce? Pentru 33 de cetăţeni care vor merge în Parlamentul European? Fireşte că nu-i asta miza cea mare. Prezidenţialele din toamnă, acolo bat toţi. Pînă şi juna cu buze ţuguiate şi vorbă gîfîită e aruncată-n luptă, zic unii, ca un soi de test pentru prezidenţiale. Dacă nu iese la vot aia mică, e de rău, ce-o să zică lumea, că nici atît nu poate face tătuca? Aşa că toată suflarea portocalie trage tare s-o ţină pe Eba în atenţia populaţiei. Cum-necum, duduia trebuie să cîştige! Dincolo, în tabăra roşie, a fost ridicat pînă la isterie tonul împotriva „dictaturii portocalii”.

Ponta i-a îmbărbătat pe tinerii din partid cu un cîntec războinic al partizanilor italieni care luptau împotriva lui Musolini. „Ei au banii, noi avem oamenii” – ţipa vineri Ponta la tinerii pesedişti, în rîndul cărora a fost primit cu pompă un june congolez. Tot e ceva. Nu mai migrăm în Congo, îi aducem pe amărăştenii ăia. Salut.

Anunțuri

Un gând despre „Mîţîieli şi disperări

  1. Pingback: Întrebări pentru ziarişti | Codex Politicus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s