Home

De vreo două zile, Isărescu şi ai lui ne tot fredonează: „e bine, bine, e foarte bine”, ca în şlagărul ăla tîmpiţel pe care-l cînta prin anii 70 Mirabela Dauer, dacă mă mai ţine memoria. Adică, spun guvernatorul şi oamenii lui, gata criza, economia e în creştere! Unde, frate? În ce catastife se uită şi în ce lume trăiesc poporenii ăştia? Că dacă-i spui chestia asta unui patron, se uită la tine ca la unul scăpat de pe Eminescu. Iar dacă mergi cu enunţul ăsta aiuritor la o coadă la şomaj, rişti să te alegi şi cu un pumn în pifometru.

Creşte economia? Păi, de-aia se zburlea Boc, zis şi „the aviara gripa”, la băncile străine, că de ce fug cu valuta afară, şi că le-arată el impozitul „Robin Hood” dacă nu reiau creditarea? De-aia se plîngea Pogea că a trebuit să se împrumute ca un apucat, ca să poată plăti pensiile şi salariile? Asta de bine ce mergeau încasările la buget, vă daţi seama. De-aia a pus el impozit pe pierdere, de fug firmuliţele pe capete la Registru să iasă din schemă? De-aia creşte şomajul? De-aia ţipă patronatele că agricultura e în colaps, că industria chimică e pe marginea gropii, că imobiliarele sînt pe ducă? De-aia zice ministrul Berceanu că (pardon) calea ferată e în colaps? De-aia se plîng oamenii că puterea lor de cumpărare se duce-n cap? Ce dracu merge la economia asta? Măcar dac-ar fi dat drumul guvernul la investiţiile promise în infrastructură.

Dar, pînă una-alta, nu vedem decît nişte vizite cu pompă ale bocilor pe nişte şantiere începute cu ani în urmă, şi care nu se mai termină veac. Peste toate, vine şi seceta. N-o să fie porumb, nu va fi hrană pentru animale, va fi carne mai puţină şi mai scumpă. Nu vor fi legume, aşa că ne vor inunda importurile, mai proaste, dar mai „preţioase”. Şi aşa, în supermarket-uri rar găseşti chestii agricole autohtone, pe lîngă cartofi egipteni, usturoi chinezesc, morcovi turceşti, roşii siriene, mere poloneze şi ceapă franţuzească.

Pînă şi campania electorală s-a fîsîit de tot. Doar Eba e fîşneaţă, draga lui tata, şi pupă de zor prostimea cu buziţele ei umflate cu botox, pe coclaurii patriei. Altfel, „e bine, bine, e foarte bine”.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s