Home

Prezidenţialele sînt haioase, mai ales atunci cînd apar tot felul de candidaţi coloraţi, ciudaţi sau uşchiţi de-a binelea. Am avut şi un vraci (vă mai amintiţi de Mudava?), şi un „conte” nebun (Zambra Iosipescu) şi cîţi alţii care s-au pierdut în peisaj.

De-aia eu m-am bucurat cînd am văzut-o pe Monica Columbeanu coborînd din limuzină la o astfel de lansare.

E bine, mă gîndeam, să avem şi o duduie d-asta cu picioare lungi şi minte invers, că mai înviorează atmosfera. Îmi şi imaginam un turnir la care soţia lui Iri să-i dea replici docte lui Băselu, care să-i răspundă cu „păsărică”, ah, ce haios momentul!

Dar, nu, vai, Monica era doar amfitrioana evenimentului. Cică s-a lansat for presidency Nati Meir! Cum nu-l ştiţi? E singurul evreu pe care reuşise să şi-l agaţe la butonieră Vadim, ca să contracareze acuzaţiile infame de antisemitism. Omul a fost deputat PRM, ehei, apoi a intrat niţel, ca tot românul imparţial, în PDL, a fost şi independent, mă rog. Sau poate vă aduceţi aminte cînd se declara „cel mai bogat român”, pentru că primise, chipurile, o moştenire din America.

A fost un fîs, of course. „Eu ştiu că cineva din voi spune că-i mişto, că n-are nici o şansă. Ne vedem în noiembrie şi ţineţi minte trei cuvinte: Nati Meir, preşedinte! – a graseiat candidatul spre mondena adunare.

Moni a surîs înţelept, iar Mădălin Voicu, exclusul lui Vanghelie, i-a cîntat o „moldovenească”. ”

A venit momentul să inventăm un Obama! România merită un Barack Obama!, a strigat pe scenă „celebrul” actor Andrei Duban (?!!?!), care a vorbit de, ascultaţi aici, „şansa României de a produce marea surpriză mondială”. O singură întrebare am: dacă iese Nati, o ia pe Moni consilieră? Că dacă nu, eu nu-l votez.

Monica pentru noi, este Udrea Doi!

Anunțuri

Un gând despre „Meir preşedinte? Mişto!

  1. În sãptãmîna care a trecut am lansat Centrul Român de Politici Europene (www.crpe.ro). Este proiectul cu care am plecat în Anglia ºi cu care m-am întors, este o idee pe care o rumeg de cîþiva ani ºi care mi-a consumat multã energie. Foarte pe scurt, CRPE vrea sã fie un think-tank specializat, adicã o organizaþie care emite idei bazate pe expertizã, în acest caz în domeniul politicilor europene, cu accent pe România.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s