Home

Evenimentele se succed cu repeziciune în fotbalul nostru. Ceea ce părea la început doar un caz izolat – un patron de club, recte Penescu de la FC Argeş, prins că l-a mituit pe şeful arbitrajului, Gh. Constantin, se rostogoleşte acum la vale, devenind un imens bulgăre de noroi puturos. Constantin, alias Costică Vîlcea, a demisionat, trimiţînd un fax de la pîrnaie.

În locul său a fost numit şef la Comisia Centrală a Arbitrilor, Nicolae Grigorescu. Un alt tip dubios. La rîndul său, vicele lui Constantin, Marcel Lică, s-a autosuspendat, gurile rele zicînd că fostul arbitru urmează să fie şi el chemat pe la DNA, încă nu se ştie în ce calitate.

Pe de altă parte, o cohortă de arbitri – Bogaciu, Savaniu, Tiberiu Lajos, Dan Lucian, Sorin Corpodean, Dan Roşu – au fost reţinuţi de la delegări. Pute a DNA şi-n cazul lor? Posibil, chiar probabil.

Alte surse vorbesc de iminenta reţinere a celor numiţi mai sus, dar şi a altor „rechini”, printre care Gheorghe Chivorchian, preşedintele FC Timişoara (finul lui Mitică Dragomir!), fost om de casă şi de aranjamente al celebrului pedelist Gheorghe Ştefan – Pinalti, la Piatra Neamţ.

Mîna dreaptă a „naşului” Sandu, directorul FRF, Ionuţ Lupescu, iese şi el la rampă şi zice că nu-şi dă demisia.

Oricum, n-ar rezolva mare lucru plecarea din federaţie a fostului mare fotbalist. Nu degeaba au fost numiţi de presă Mircea Sandu – Naşul şi Dumitru Dragomir – Corleone.

Pentru că ei patronează, de 20 de ani, toată această imensă mizerie din fotbalul românesc, de care nu s-a atins nimeni pînă acum. Vor avea şeful FRF şi cel al Ligii bunul simţ să demisioneze? Tare ne îndoim.

Între timp, presa profită şi „sapă” adînc în această magmă puturoasă. Aflăm, astfel, în premieră, că oamenii din fotbal (patroni, preşedinţi de cluburi, arbitri, jucători) s-au dedulcit la pariuri pe meciuri aranjate, din urma cărora au cîştigat milioane de „coco”, unde credeţi?

În Singapore, fraţilor! Pentru că doar acolo, în paradisurile asiatice, se mai poate ajunge la pariuri de milioane. Ni se dă ca exemplu cazul unui meci de anul trecut din campionatul românesc, Vaslui – Timişoara, pe care s-au pariat, la Singapore (!), prin intermediari, multe milioane, mizîndu-se pe o victorie la scor a vasluienilor. Şi a fost 3-0!

Doar că şi singaporezii au mirosit aranjamentul şi au scos meciul din oferta de pariuri, limitînd proporţiile pierderilor. Se mai bănuieşte că s-au cîştigat bani frumoşi, cam cît „potul” la Loto 6 din 49, pe un alt meci aranjat în toamnă, între Gloria Bistriţa şi, bineînţeles, Argeşul arestatului Penescu.

S-a pariat masiv, se zice, pentru o victorie la două goluri diferenţă a Gloriei, şi a fost chiar… 2-0! Şi asta după ce arbitrul, Tiberiu Lajos (unul dintre cei pe care a pus ochii DNA) le-a anulat aiurea un gol argeşenilor. Ca să se termine meciul „cum trebuie”!

De ce credeţi că multe cluburi au în frunte foşti arbitri (Steaua – Argăseală, Timişoara – Chivorchian, Rapid – Zotta, retras între timp. Farul Constanţa l-a avut pe Lică, Gaz Metan Mediaş – Iosif Biro, Poli Iaşi – Sorin Boca… Pentru că ştiu să umble la butoane!

Reclame

Un gând despre „Fotbal urît mirositor

 1. HRISTOS A INVIAT!
  nu fotbalul miroase urat ,doar picioarele lor ca le au ba lungi ba scurte dar toate ies din dos si put ca atare…necazul e ca si le-au bagat ,aici mai mult ca in oricare alta parte(numai in politica mai gasesti o densitate mai mare dar acolo se adauga si gurile urat mirositoare,cat si mintile-n colturi).
  si de ce sa te mai minunezi ca vitelul privind la poarta noua daca,la fel ca-n lumea financiara,aici banii se umfla ca la vulcanizare .si daca nu ai fost prea atent,multi au pus firfirici si au scos teschereaua doldora,pe principiul,multi platesc ,putini sant beneficiari.sau poate tocmai faptul ca-i un sport in care esti platit sa dai cu piciorul in baloane…iar acum s-au spart cam multe si a ramas doar golul mai putin valabil in teren dar foarte palpabil in buzunarele noastre ale tuturor…
  trecand de acest aspect,cred numai ca asistam la un circ mediatic in care habar nu am cata lumina se doreste sa se faca ,dar sigur este doar o lupta intre protagonisti din umbra,menita a rezolva o disputa mai veche intre varfurile mai vechi,si noul val,cu rolul de a determina doar schimbarea factorilor de decizie si mai putin calitatea si onestitatea participatiei sportive in sine ,fara nici o legatura cu moralitatea ,mult prea mult trambitata pentru a putea fi si credibila ca optiune.
  timpul este cea mai buna doctorie si indiferent cum vor decurge lucrurile ,incepand din acest moment,continui sa cred ca va fi ULTIMA dintre problemele pe care le avem de rezolvat ,rolul acestui circ este de a ne abate (daca santem destul de giboni de a nu avea alte preocupari mai apropiate de viata reala)atentia ,de a estompa multe alte nerealizari fundamentale pentru viata de zi cu zi …
  din pacate stadionul nu mai este demult,tare demult, o arena unde se intrec oamenii de caracter, intru depasirea conditiei umane prin etalarea calitatilor lor fizice si psihice in fata efortului sustinut si dovedit…

  spedy/19/04/2009

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s