Home

O sentinţă dată de Judecătorie, care a fost confirmată de Tribunalul Braşov, pune primăria municipiului într-o situaţie de-a dreptul kafkiană. Mai pe şleau, primăria ar trebui să demoleze pasajul rutier Dîrste, cel de la intrarea pe ocolitoare, pentru a restitui unui oarecare Vankay un teren de 460 metri pătraţi aflat chiar sub capul podului! Uluit, primarul George Scripcaru susţine că decizia dată de judecătoarea Anda Sînpetru este “inexplicabilă”, “lipsită de suport”, “trasă de păr”, “absurdă” şi că este datorată unui “sistem relaţional” din justiţia braşoveană. Judecătoarea, susţine Scripcaru, a luat de bun doar ce a susţinut reclamantul, respingînd fără temei obiecţiile primăriei şi concluziile expertului, “la foc automat”, deşi acesta din urmă demonstra că documentaţia cadastrală indică un alt amplasament al terenului în cauză!

Aşadar, instanţa decide punerea în posesie a reclamantului Vankay cu acel mic teren aflat sub pod, cu obligaţia pîrîtului la dezafectarea pasajului, adică demolarea construcţiei, care a costat aproape 70 miliarde lei vechi!! Nu ştim, n-avem suficiente date, să aflăm cine are dreptate.

Acest Vankay, care a cumpărat terenul după ce pasajul fusese construit, sau Primăria Braşov, care acuză instanţa cel puţin de superficialitate. Mai ales că, într-un caz aproape identic, un alt complet de judecată a dat cîştig de cauză Primăriei, dar după un proces de patru ani, timp în care judecătorul a solicitat expertize peste expertize, mai mult, s-a deplasat la faţa locului, la pasaj, pentru a măsura şi filma terenul aflat în litigiu.

Dar, să ceri punerea omului în posesie, cu dezafectarea terenului (demolarea pasajului), cînd aveai la dispoziţie alte două variante rezonabile: despăgubire în bani sau un alt teren la schimb, ni se pare de tot rîsul. Ce va urma? Greu de spus. “Invit judecătoarea să se ducă împreună cu executorul, să-l pună pe om în posesie, să dărîme pasajul” – bravează primarul. Sentinţa e definitivă, asta e clar şi, absurdă sau nu, ea trebuie pusă în aplicare. Cum?

Anunțuri

8 gânduri despre „Dărîmaţi pasajul!

 1. Este incredibil ce se intampla. Oare pana cand se va mai sfida cetateanul de rand si banul public? Pana cand vom astepta sa avem ca orice oras civilizat , european o ocolitoare a orasului. Pana cand domnilior magistrati dela CSM , domnilor parlamentari , acesti judecatori vor da aceste sentinte stupefiante in dauna tuturor si in sfidarea societatii? Coruptia a atins cote Naucitoare! Cum bine spunea cineva : STATUL ROMAN A MURIT!

 2. in sfarsit!!!!!!!!!! georgel lautaru tre sa joace cum vrea instanta de judecata.o sa-i iasa pe nas toare vrajelile cu legalitatea pe care se bazaeaza toata activitatea lui. si daca prospat improprietaritul vrea, poate chiar sa dinamiteze portiunea din pasaj. si asta pe cheltuiala primariei. pt ca va avea plata primaria pentru toate actiunile de punere in posesie.

 3. 02.09.2006 – Buna Ziua Brasov

  Un brasovean a blocat recent inauguratul tronson al ocolitoarei Brasovului în semn de protest fata de autoritati. Joi, în jurul orei 14.00, Ladislau Vankay (33 de ani) si-a pus Volkswagenul Passat perpendicular pe axul drumului, chiar la intrarea pe soseaua de centura, împiedicând astfel accesul celorlalte masini care veneau dinspre DN 1. Protestul brasoveanului nu a durat mult, fiind oprit de politistii de la Circulatie, care i-au chemat în ajutor pe „mascatii” de la Departamentul de Interventie Rapida.

  Luat la întrebari, Ladislau Vankay a sustinut, senin, ca nu a facut altceva decât sa-si parcheze masina pe terenul care-i apartine. Barbatul a declarat ca a cumparat în acea zona, cu acte în regula, o suprafata de 2.800 mp, pe o portiune din acesta construindu-se ocolitoarea Brasovului. El e nemultumit de faptul ca, desi o parte din lucrarile de constructie a soselei au fost finalizate, terenul nu a fost expropriat, brasoveanul neprimind nicio despagubire. „Lucrarile sunt demarate de un an de zile si trebuia sa mi se faca un schimb de teren. Eu am cumparat teren în acea zona, care nu a fost expropriat. Exproprierea e justa si prealabila. Totul s-a facut în secret. Vina este a Primariei din Sacele. De un an de zile se cunoaste toata situatia. Am facut memorii, adrese, sesizari, însa fara niciun rezultat. Au construit pe o proprietate privata”, sustine Ladislau Vankay.

  Adevar sau specula?
  În mod normal, când e vorba de obiective de interes public, asa cum e cazul ocolitoarei, exproprierile se fac în bani, în urma unei evaluari, si nu în schimb de terenuri, drept pe care-l revendica Ladislau Vankay. El nu a dorit sa ne prezinte vineri documente care sa ateste ca dreptatea e de partea lui, sustinând ca la Politie se afla un dosar penal împotriva Primariei Sacele. Brasoveanul a promis însa ca va prezenta actele, în prezenta avocatului sau. „Primaria Brasov nu are nicio problema cu acest domn. El trebuie sa trateze cu Primaria Sacele si cu Consiliul Local Sacele. Eu cred ca este un speculant de terenuri”, ne-a declarat George Scripcaru, primarul municipiului Brasov. Din pacate, Vasile Lata, primarul municipiului Sacele nu a putut fi contactat.

  Risca pâna la doi ani de închisoare
  Ladislau Vankay sustine ca nu a intentionat sa blocheze soseaua, ci doar sa îsi parcheze masina pe terenul pe care îl detine. „Nu am blocat traficul, ci am parcat pe terenul meu. Au venit pâna si cei de la Interventie Rapida sa ma ridice de pe terenul meu. Am si filmat acest lucru cu telefonul mobil”, explica brasoveanul. Oamenii legii nu au fost însa de aceeasi parere. „Dispeceratul IPJ Brasov a fost sesizat telefonic de un cetatean cu privire la faptul ca, pe centura ocolitoare a municipiului Brasov, traficul rutier a fost blocat. Politistii s-au deplasat imediat la fata locului si au constatat ca un cetatean a blocat traficul rutier, la intrarea pe centura, din directia DN 1, prin parcarea autoturismului proprietate personala perpendicular pe axul drumului. S-au luat masuri pentru deblocarea imediata a traficului, iar barbatul în cauza a fost condus la sediul politiei, unde a declarat ca a blocat traficul rutier în semn de protest fata de Primaria Municipiului Brasov, deoarece ocolitoarea trece pe un teren care i-a apartinut si nu a fost înca despagubit. El este cercetat acum în stare de libertate pentru infractiune la OUG195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, care pedepseste cu închisoare pâna la doi ani comiterea unor asemenea fapte”, a precizat comisar sef Liviu Naghi, purtator de cuvânt al IPJ Brasov.

 4. DARAMATI PE BASESCU.

  ZIARISTII DIN INTREAGA LUME IMPOTRIVA LUI TRAIAN BASESCU.
  ( Petitie a Uniunii Internationale a Ziaristilor in sprijinul presei romane )

  Pe aceasta cale tin sa dau o veste neplacuta, unui presedinte care uraste  presa si libertatea de exprimare democratica. Filmul meu “Desecrarea Menorelor” care descrie expozitia islamica de tip Al-Queda de la New York organizata de statul roman,sub umbrela serviciului extern,a fost terminat. Filmul a fost cumparat de N.H.K.japonez si a intrat in atentia intregii medii internationale. El va fi vizionat la inceputul acestei toamne in Statele Unite. Aceasta manifestare a urii de rasa organizata de statului roman. reprezinta un eveniment unic ,fiind prima expozitie antisemita organizata si sponsorata din bani publici, de la sfarsitul celui de al doilea razboi mondial. Cenzura din tara a reusit sa ascunda faptul esential, ca expozitia ICR,Patapievici din vara trecuta, nu a fost romaneasca ci una araba.
  Autorul aceste blasfemii este AMVAR ANBAKI ,artistii romani asigurand doar decorul si diversiunea. La Bucuresti sa vorbit mereu de un ponei roz de cativa centimetrii pa care era desenata o zvastica, trcecandu-se cu vederea un perete urias (vizibil din strada) pe care menora, simbolul sacru al evreilor purta cuvantul FUCK manjit cu sange si urina. Amintind de un elefant care se impreuneaza cu un evreu religios, de tatuajul SS de pe bratul unui rabin, de patiarhii bibliei pregatindu-se de sex ,sper ca cititorii vor intelege  cu ce arta avem parte. Orice om normal, ar fi luat masuri imediate pentru a inchide cat mai curand aceasta monstrozitate. Basescu nu numai ca nu si-a cerut scuze celor pe care ia jignit, asigurand pe toti, ca romanii sunt un popor al binelui, a lasat deschisa expozitia, mai mult de trei luni, de la inchiderea ei oficiala.Am cunoscut in viata mea multe, dar nu am intalnit o josnicie mai mare. Sa pui la bataie imaginea si demnitatea unei tari doar pentru a apara o clica politica, sperand ca te vor ajuta sa te agati de putere, este de neiertat. El nu va fi iertat  intr-un oras cu mai mult de un milion de evrei si inca cu multi supravetuitori a lagarelor de concentrare. Ea nu va fi iertata nici de comunitatea romaneasca care a fost pusa intr-o situatie neplacuta, cu reputatia de oameni civilizati pusasub semnul intrebarii.

  Filmul pune bazele unui scandal international, punand regimul BASESCU in fata unei situatii fara iesire. El va trebui sa explice participarea sa (sponsorizare, sprijin logistic) la un atac fara precedent, al propagandei extremismului islamic. Dupa reactiile emotionale ale spectatorilor la primele vizionari, pot afirma cu certitudine ca nimeni niciodata nu va da mana cu acest personaj,” plecat” departe de lumea civilizata si normele elementare de convietuire in societate.
  Ultimul incercare disperata de a oprii filmariile a avut loc de Zilei Nationale.  Am vrut sa sa iau  cu aceasta ocazie interviuri membrilor comunitatii si a oaspetilor straini.

  Editorialul ” Ordin de Restrictie”semnat de scriitorul Victor Nicolae in penultimul numar al revistei New York Magazin > Nr. 606 descrie percutant cele intamplate. Nu ramane decat sa adaug ca aceasta actiune a fost premeditata. Faptul ca am fost invitat cu trei saptamani inainte de eveniment  pentru a fi atras intr-o cursa, a facut sa fiu de la inceput suspicios. Esecul acestei actiuni si va ramane mult timp in memoria invitatiilor si a diplomatiilor straini prezenti la eveniment. Eu personal nu am vazut sau imaginat ceva similar. Politia americana chemata sa ma aresteze vazind aparatul de filmat si ecusonul de presa si-a pus hainele pe cap sapca pe fata si acompaniata rasetelesi in aplauzele audientei, a luat-o la…… fuga.
  Aceasta actiune curajoasa a diplomatilor culturali in civil, va costa statul roman mai mult de un milion de dolari. Incercarea de a sabota un ziarist american prin chemare a politiei si declaratii false adresate oficialitatilor, sunt considerate  extrem de grave. Pentru ca absolut totul este inregistrat pe pelicula, cazul este usor de adjudecat. Nu ramane decat cu banii obtinuti sa deschid  un ICR paralel,  aici in metropola americana. Singura deosebire ca acesta va fi un adevarat centru de cultura iari limba romana nu va fi considerata periculoasa si interzisa.
  Am fost convins ca atacul impotrva mea nu este izolat. Acum sunt eu victima, maine vor fi altii iar la sfarsit vom fi toti. Atacul presedintelui impotriva presei si a libertatii de exprimare nu a facut dechit sa confirme previziunile mele. In consecinta pe langa scriisoarea si CD-ul care vizualizeaza cazul meu am pus si “discursul democratiei originale” in acelasi plic. El a fost trimis nu numai asociatilor din care fac parte ci si majoritatilorganizalor de jurnalisti si fotografi profesionisti, din jurul lumii. Cerand ajutorul lor am pus umarul in apararea a ce a ramas presa libera in Romania. Tocmai cand scriam aceste randuri am primit o scriisoare deosebit de imporfanta.  Uniunea Internationala a Jurnalistilor in numele a trei mii de membrii  protesteaza impotrva ataculului impotrivapersoanei mele si se ridica in apararea presei  si mediei im pericol. (acest document in limba engleza, sta la dispozitia la dispozitia oricarui ziar sau blog interesat sa-l publice.) Pentru demonstratia pe care o pregatesc  in aceasta primavara am trimis invitatie de participare majoritatii organizatilor profesionale ca si reprezentatiilor presei straine aflate la NY.
  Am inteles ca lupta lui Traian Basescu impotriva “mogulilor”si a ziaristilor este o preocupare esentiala  si poate o va duce la bun sfarsit. Totusi ma intreb in aceasta  fraza de incheiere, cum se va descurca el acum, cand jurnalistii intregii lumi se ridica in apararea democratiei romanesti.

  Robert Horvath  cineast New York    Feb 20  2009

  P.S. – Am trimis invitatii pentru a participa la manifestatia ziaristilor si fotografilor profesionisti care vor avea loc in fata misiunii Romaniei la ONU ,in apararea libertatii presei, urmatoarelor organizatii: SOCIETY OF PROFESIONAL JURNALSTS, INTERNATIONAL JOURNALIS, FOREIGN COMMITTEE. PRESS FREEDOM NETWORK, NATIONAL PRESS CLUB, NATIONAL PRESS PHOTO GRAPHERSS ASSOCIATION, INTERNATIONAL PRESS ASSOCIATION          FOREIGN PRESS CENTERS,,CPJ – Committee to Protect Journalists, THE SOCIETY OF PROFESIONAL FREELANCERS, INTERNATIONAL FEDERATION OF NEW MEDIA,INTERNATIONAL PRESS INSTITUTE, WORLD PRESS FREEDOM COMMITTE, REPORTERS SANS FRONTIERES.

 5. Aiurea frate, o sa vanda Vankay terenul primariei si o sa scoata un ban gramada; si tot va fi mai ieftin decat sa darame primaria pasajul.

 6. Cum poti spera sa dispara dinozaurii din peisaj? eventual sa faca un infarct subit in masa. Trist. TRIZT.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s