Home

„E posibil să se întîmple aşa ceva, la 20 de ani de la Revoluţie?” – mă întreba, după jaful criminal de joi, o colegă. E posibil, i-am zis, uite, americanii sînt la peste două secole de la revoluţia lor, şi vezi ce grozăvii se petrec acolo. Încă noi n-am ajuns la faza teribilă în care un psihopat pune mîna pe un pistol mitralieră (de genul celor furate de la Ciorogîrla!) şi trage la întîmplare într-o şcoală sau într-o grădiniţă. Asta-i nenorocirea, că se poate mult mai rău! Să nu ne facem iluzii, pe măsură ce se va extinde sărăcia şi va creşte disperarea, evenimentele de acest fel se vor înmulţi dramatic.

Problema e că, dacă americanii evită să se plimbe noaptea prin cartierele rău famate, nouă ne va fi teamă să ieşim chiar în centrul Braşovului! Sînt gînduri prea sumbre? Păi, uite că şi în liniştitul Braşov se poate muri de glonţ, pe stradă! După amiaza, pe la 5! Iar dacă s-a întîmplat astăzi, cine ne poate garanta că nu se va întîmpla şi mîine? Categoric, nimeni. Poliţia, jandarmii, se dau de ceasul morţii să-l prindă pe tembelul înarmat. Poate-l vor găsi, poate nu. Să ne gîndim că ucigaşul celor două farmaciste împuşcate-n cap la farmacia Thea e şi astăzi „autor necunoscut”.

Peste toate, mai dă şi viteaza noastră armată cu palma-n rahat, că tot e instituţia în care avem cea mai mare încredere, şi se „lasă” jefuită de nişte zeci de kalaşnikoave şi pistoale dintr-un depozit care ar trebui păzit mai ceva ca o bancă. Să nu te apuce groaza la gîndul că 55 de pistoale mitralieră, 30 de pistoale TT, 10 pistoale Carpaţi şi o mitralieră ar putea fi folosite mîine-poimîine pe străzi?

Anunțuri

2 gânduri despre „Se poate şi mai rău

  1. Servus, Adrian
    Să sperăm că disperările despre care vorbeşti nu se vor transforma în astfel de crime şi că… America e totusi departe! În privinţa „liniştitului” Braşov… am rezerve. Cred că oraşul nostru e mult mai neliniştit decît altele. Să ne amintim şi de Gaboreanu, prin 1999 parcă, de Scotch Club, de Noua, de farmacia Thea da, de nişte împuşcături anul trecut pe str. Nicolae Iorga…
    Te citesc cu acelasi interes şi aici
    Toate cele bune!
    Flavius

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s