Home

Programul coaliţiei pedelisto-pesediste, pus pe hîrtie şi dat publicităţii, are 29 de capitole, primul dintre ele fiind dedicat măsurilor anticriză. Spre exemplu, coaliţia propune stabilirea unei platforme comune de soluţii şi măsuri la nivelul Guvernului, BNR, Asociaţiei române a băncilor, a organizaţiilor patronale şi a sindicatelor.Un fel de cenaclu în care se vor discuta discuţii, pentru a se găsi soluţii.

De asemenea, se prevede menţinerea cotei unice de 16%, dar, cu multe derogări. Ceea ce înseamnă că această cotă unică nu va mai fi unică! Adică, acordarea de compensaţii şi deduceri fiscale pentru persoanele cu venituri mici. Care sînt foarte multe! Alte obiective ale guvernării, pentru o perioadă mult mai lungă, 2009-2012, se referă la atingerea salariului minim brut de 500 de euro la data intrării României în zona euro şi la creşterea alocaţiei pentru copii la cel puţin 200 lei. În sfîrşit, ca să nu vă mai plictisim, programul stabileşte, la capitolul educaţie, „repoziţionarea socială justă a cadrelor didactice” printr-o „salarizare corespunzătoare” şi prin introducerea unor trepte profesionale de excelenţă. Nimic, dar absolut nimic despre creşterea cu 50% a salariilor dascălilor, votată „en fanfare” de PSD+PD-L!

Per total, un program mai degrabă socialist, cu puternice accente populiste, care nu prea indică sursele de finanţare pentru puzderia de măsuri sociale propuse. Austeritate, la vremuri de criză? Nici vorbă! Sîntem tare curioşi să vedem cum va fi pus în aplicare acest program fantezist. Urmează împărţirea posturilor din Guvern, adică 18 şefi de ministere, un ministru pentru relaţia cu Parlamentul, şi un vicepremier, sigur pesedist.

Reclame

Un gând despre „Un program socialist!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s