Home

Mă uit pe agenţii şi parcă nu-mi vine să cred: 3280 de votanţi în Italia şi vreo 6000 în Spania! Din 2 milioane de români care s-au aşezat în cele două ţări latine, nici 1% n-au catadicsit să voteze.

Ca şi cum ar fi tras oamenii ăia obloanele. Ce şi-or fi zis: „ei cu ale lor, noi cu ale noastre.

N-au decît să se spele pe cap cu politicienii lor veroşi şi mincinoşi. Noi avem altă treabă aici, să ne facem un rost, că acasă n-ai cum să încropeşti ceva.

Că şi dacă ne-am întoarce, am îngroşa rîndul şomerilor şi ne-am umple de datorii la întreţinere şi alte alea”. Şi cînd te gîndeşti că s-au dus peste ei cohorte de politicieni, ca să-i momească: Băselu le-a cuvîntat în Spania, cu o punere în scenă pedelistă, don Pedro (Roman) a fost şi el pe-acolo, Tăricelu a  „bătut” Italia… Uite că n-a ţinut.

Păi cum? Nu zicea preşedintele că românii de-afară sînt ăi mai patrioţi? Poate aşa şi e. După principiul: ne iubim ţara, dar ne doare-n cot de politicienii ei.
Să vă mai spun una: aud că Partida Romilor ar fi obţinut un scor naşparliu rău: 0,3%! Haoleo, dar cu cine votează ţiganii, dacă nu cu partida lor?

Ei, cu cine dă ceva, acolo: 400.000 lei (vechi) votul, ca ăia care stăteau la coadă în Ferentarii lui Vanghelie, cu bolentinu ştampilat, ceva lemne de foc, sau măcar un zahăr şi-un ulei, ca pe-aici, prin ţigănia Săcelelor, trăiască dom Costică!

Presimt că, mulţi ani de-acum încolo, România electorală se va confrunta cu două handicapuri severe: 3 milioane de români de-afară şi 3 milioane de ţigani dinăuntru.

Anunțuri

2 gânduri despre „Ţiganii şi diaspora

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s