Home

Mă aflam zilele trecute în Watford, un oraş la vreo 30 km de Londra.

Discutam cu gazdele despre una-alta. Întreb, într-o doară, dacă au des pene de curent.

Oamenii s-au uitat la mine ca la un aborigen îmbrăcat în pene. Apoi, unul îşi aminteşte, da, acum vreo opt ani, într-o seară, s-a oprit curentul.

A fost o avarie, undeva. Dar a venit un ditamai camionul de la societatea de distribuţie, şi au cuplat generatoare la case. Povestea a durat doar trei ore.

A fost rîndul meu să mă uit la englezoi ca la nişte locuitori din Alfa Centauri. O singură dată în opt ani?! Mi-a fost jenă să le povestesc prin ce trecem noi. Că se stinge lumina cînd ţi-e lumea mai dragă. Uneori 2-3 minute, alteori cîteva ore.

Fără ca cineva să te-anunţe, fără să-şi ceară scuze distribuitorul că, să vezi, avem probleme, că s-a ars ceva, că lucrăm la reţea, că durează puţin… Generatoare? Ha, ha, ha!

Cel puţin astă-toamnă, pe vremea „Cerbului”, a fost un coşmar în zona centrală a Braşovului. Au fost zile cînd s-a oprit curentul şi cîte 7-8 ore. Înjurau ăia de la firme, că pierdeau datele din calculatoare, înjurau ăia din magazine, că stăteau la lumînare, înjurau ăia din crîşme, că nu le mai intrau clienţii, înjurau „riveranii”, că li se dezgheţau frigiderele.

La informaţii, îţi spuneau ceva de genul, „Da, se lucrează, nu ştim cît durează întreruperea”. Cei de la Electrica s-au urzicat rău de tot că am scris despre isprăvile lor, cică le-am adus prejudicii! I-auzi brîul!

Dacă povestea asta se întîmpla în Watford, să zicem, ar fi plătit ăştia daune, cît salariile alea ale lor, grase, pe juma’ de an. Ei, dar noi trăim în România. Şi asta, vorba ştiţi dvs. cui, ne ocupă tot timpul…

Anunțuri

Un gând despre „Pană de neuroni

  1. Mie mi s-a luat curentul in Londra, fara sa anunte nimeni. N-a venit nici-o masina cu galeti de curent. S-a luat si apa, tot fara sa anunte, n-a venit nimeni cu apa in cioc. Stau la 2 mile de Big Ben, intre zonele 1 si 2.

    Watford e un oras de bastani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s