Home

Sîmbătă, după un prînz copios, butonam plictisit telecomanda.

Cînd, dintr-o dată, am înlemnit. Doamne, văd bine? Pe Realitatea, madam Nuţi Udrea tricota! Şi vorbea.

Alături de harnicul secretar executiv al PDL, cîţiva ziarişti „de casă”, care analizau, disecau, comentau: „dar ce tricotaţi acolo, dar de ce un fular, dar aţi mai făcut asta, dar ce andrele folosiţi…”.

„Sînt o femeie normală, ştiu să fac orice” – le-a răspuns madama cu o modestie îndelung exersată.

Orice, orice? Mă rog. Dar ştiţi care e chestia cea mai grozavă? S-ar putea ca mulţi să pună botul şi s-o voteze. Că habar n-au amărîţii ce Cavalli, Rocco Barocco, Hermes, Prada, Jimmy Chu, Bottega Veneta şi alte mărci ultrascumpe poartă dumneaei. De unde chestii tricotate pe la TV?

Acu’, stau şi mă întreb, după făcut sarmale şi dat cu mopul, ce-ar putea să mai facă. Sex în direct? A, nu, că asta a făcut-o deja o altă politiciană.

N-ar mai fi ceva original. Chiar mă amuzam cu băieţii, ce idei să-i mai dăm, poate duce lipsă: să mulgă vaca; să se îmbete cu tescovină, la o crîşmă din Pleşcoi; să taie şi să jumulească o găină; să rînească gunoiul din grajd; să dea cu pietre după cîini; să alăpteze un bebe.

Asta nu, că n-are. Lapte.

Da’, parcă şi mai greţoase au fost comentariile de după. Am auzit-o (că altfel n-aş fi crezut) pe Corina Drăgotescu, o ziaristă stimabilă, cîndva, analizînd întîmplarea cam aşa: că dă un semnal puternic electoratului feminin, că e o întoarcere la valorile tradiţionale şi alte bazaconii.

Pînă şi modelul de andrea folosit de Nuţi la TV a fost pentru Corina prilej de analiză. Cică tipul acela vechi de andrea cu care s-a prostit „pe sticlă” secretarul executiv al PDL va fi tare mult apreciat de femeile electoare mai în vîrstă! Ai taci, soro! Să mori tu?

Doamne, se poate ceva mai penibil? „Se poate, se poate”, îmi şopteşte în ureche drăcuşorul din dotare. Staţi să vedeţi, că ăsta-i doar începutul. Uninominalul ăsta le va lua multora minţile.

Cînd se vor prinde şi alte politiciene că e mai productiv să mergi pe gesturi populiste, scandaluri, intrigi de budoar şi pe expunerea excesivă a ţîţelor, decît să-ţi chinui neuronii cu idei, programe de guvernare, politici sociale şi alte alea, va fi inflaţie de comicării. N-am uitat, staţi aşa, de bărbaţii politicieni.

Credeţi că ei nu sînt în stare să nască idioţenii? Iată un exemplu proaspăt-proaspăt. Dacă voi fi şeful guvernului, zicea ieri după-amiază distinsul fost diplomat Mircea Geoană, le voi da cîte 20.000 de euro românilor care se întorc acasă!

Hai să facem o socoteală. Să zicem că, din cei 3 milioane de români care muncesc aiurea, 1 milion îl iau în serios pe Mircea G., şi se întorc.

Păi, guvernul ar trebui să scoată repede-repede 20 de miliarde de euro, ca să-i plătească!

Nu-i mişto?

Votaţi Geoană premier!

Reclame

Un gând despre „Votaţi-o pe Nuţi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s