Home

Mărturisesc, marţi am fost uluit. Citeam ştirea de pe agenţii şi nu-mi venea a crede. Motiv pentru care am lăsat să „dospească” lucrurile încă o zi.

Miercuri, toate s-au confirmat. Nu, n-am visat, PDL-ul anticomunistului, antisecuristului, europeanului Băsescu a bătut palma, fără jenă, cu partidul condus de cel care-l băga la închisoarea mafioţilor, care-l făcea beţiv, gunoi, putregai, descreierat, afemeiat, hoţ, trădător de ţară şi cîte altele.

Un partid total indezirabil, PRM, pînă marţi. Ce s-o fi întîmplat marţi? A avut preşedintele o străfulgerare mesianică? A fost străbătut de un fior naţionalisto-patriotic?

A fost lovit de dambla? Pentru că, deşi toţi mamelucii cu funcţii din PDL o neagă, mai cu jumătate de gură, nu pot crede nici o clipită că Emil Boc, cel supranumit „Să trăiţi, şefu”, ar fi luat de capul lui o asemenea hotărîre explozivă. La urma-urmei, ce s-a întîmplat?

I-au cedat pedeliştii tribunului funcţia pe cale s-o piardă, cea de vice al Senatului. O mărinimie omenească?

În politică nu există aşa ceva. Totul are o finalitate, un cîştig, ceva. Primul efect: Vadim a început să-l mîngîie pe creştet pe – nu demult – batjocoritul Boc: „are o logică foarte bună, e un bun orator, vorbeşte o engleză impecabilă”.

Al doilea efect va fi, n-am nici cea mai mică îndoială, că-l va lăuda CVT pe Băsescu. „Mafiotul”, „beţivul”, „gunoiul”, va deveni curînd un mare bărbat de stat, patriot, drept, cinstit, un fel de Antonescu al timpurilor noastre. Zic Antonescu, pentru că Vadim este un mare admirator al mareşalului.

Trebuie să mai treacă ceva timp ca să ne dăm seama ce a generat acest gest cu totul neaşteptat şi, cred cu tărie, perdant pentru PDL şi Băsescu. Şi totuşi, de ce a optat partidul prezidenţial pentru această „înţelegere toxică”. Unii spun că PDL e atît de disperat de izolarea pe care i-au impus-o celelalte partide parlamentare, încît a marşat, de nevoie, pe personaje (Vadim + Becali) „nefrecventabile”, ca să fiu decent.

Alţii susţin că „diabolicul” Băse l-a împins pe micul Boc să facă acest pas, pentru a-l compromite şi a-l schimbat „motivat” din fruntea PDL cu omul său, cel numit cu duioşie „Dragă Stolo”.

Chiar nu am nici cea mai vagă idee de ce vor să-l ia în braţe pe cel care i-a făcut troacă de porci.

Pînă ne vom lămuri, aştept cu perversă nerăbdare reacţia intelectualilor care-i duc ţucalul preşedintelui.

Cum Dumnezeu vor aplauda gestul alde Liiceanu, Patapievici & Co?

Anunțuri

Un gând despre „Vadim în PDL

  1. Dosarele…mama lor de dosare!!!! Cei doi sunt uniti in cuget si simtiri de o fobie ,comuna zic eu dupa ultimele evenimente.
    Au amandoi fobia dosarelor.Au facut schimb de impresii intre ei , ori s-au gandit ca e mai bine sa se tina unul aproape de celalalt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s