Home

Ce mai freamăt, ce mai zbucium! Au ieşit suporterii în stradă la Timişoara, s-au bătut cu jăndarii, li s-au dat gaze pe la nas, vai, vai! Televiziunile au dat în direct, reporterii au transmis frenetic, tocşoiştii, analiştii, „oamenii de fotbal”, s-au inflamat, au analizat, au căinat…

Dar ce s-a întîmplat, dragă? Cică unul, un italian cam mafioţel, cu nume de mezel, Zambon, parcă, a subtilizat emblema, culorile şi palmaresul clubului Poli Timişoara. Nenea Iancu, nu Caragiale, ci patronul, ăla ca o morsă încruntată, care acu cîţiva ani tot dădea interviuri la intrarea/ ieşirea în/ din arestul IGP, se jură că se lasă, că retrage echipa, că merge la Haga, la ONU…

Ba şi mai şi, că numai la noi se poate, declară senin că i-a dat şpagă lui Sandu, ştiţi dvs. care, Naşul, ăla din fruntea bucatelor, şi că de-aia e depunctată echipa lui! Hop şi Becali, Gigi Becali, acest agent 000 al lumii politico-fotbalistico-mioritice (nici o aluzie la celebra oaie) care, într-o conferinţă de presă ţinută, of course, la palatul cu îngeraşi auriţi, le-o zice franş „parchetarilor” nărăviţi: „Mi se rupe p… (pana? pancreasul? pisica?) de DNA”.

Acu’, are dreptate războinicul prostimii (sau luminii? că nu mai ţin minte)…

Ştie bine Gigi că DNA nu-i decît o chestie de paradă, o formă fără fond, un eunuc (impotent, carevasăzică), pentru că nu face dosare decît la ordin, să trăiţi, şi alea atît de proaste, că  n-ajung niciodată în instanţă. Bineînţeles că i-a sărit în ajutor alt ipochimen, Mitică, ăla cu Liga. Don Corleone (aşa îl alintă, cu duioşie, gazetarii de casă), zice că nu e bine să fie atinşi nici cu o floare baştanii care bagă bani în fotbal.

Că dacă bagă bani, atunci au voie să umble la adversari cu valize de euroi, au voie să înjure, să spurce, să facă orice vrea banul lor, ce dracu!

Pe scurt, ăştia sîntem, popor sufletist, mîncăm fotbal pe pîine pînă ni se apleacă, apoi bem o bere şi bîrfim.

Culmea e ştiţi care? Ne inflamăm de mama focului că încasează parlamentarii 1500 de euroi pe lună, dar ne doare-n pix că un fotbaliator cu 4 clase la seral înhaţă cam de zece ori mai mult.

Pentru că ăştia ne dau circ, tăticule! Iar noi avem naturelul simţitor, suferim şi ne bucurăm al naibii pentru băşica aia băgată-n aţe. De-aia vin şi zic, pă ei, pă mama lor!

Anunțuri

Un gând despre „Pă ei, pă mama lor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s