Home

Vineri, 29 august, a fost o zi haioasă.

Primul a ieşit la rampă Tăriceanu, la un conclav liberal, pe malul mării, şi a cerut solemn un vot de încredere pentru a continua la Palatul Victoria şi după alegeri. Iar partidul i l-a dat.

Vestea a circulat repede, iar pesediştii, niţel suprinşi, n-au riscat să piardă momentul. Un lider al partidului l-a „somat” pe Geoană să spună clar dacă vrea prim-ministru. Iar Geoană, ce să vezi, a vrut!

La cîteva minute distanţă, Stolojan a ieşit din bazin, unde se bălăcea cu nepoţeii, şi, în slip, a declarat presei iscoditoare că şi el ar vrea premier! Ce interesant, nu? Ieri dimineaţă n-aveam habar pe cine vom conta, iar la prînz erau deja trei potenţiali şefi de guvern! Prima impresie e că liberalii au furat startul şi au precipitat niţel lucrurile.

Pînă acum se vorbea în mediile politice de un congres al PSD care să-l desemneze pe viitorul candidat la funcţia de premier. Iar pedeliştii susţineau sus şi tare că doar pe la jumătatea lunii viitoare se vor hotărî cine va fi omul lor disponibil pentru Palatul Victoria. Ce va urma? Dacă primii doi – Tăriceanu şi Geoană – par „bătuţi în cuie”, la PD-L lucrurile nu sînt deloc limpezi. Aripa democrată l-ar prefera pe Blaga, dacă nu chiar pe Videanu.

Pînă la urmă, va fi cum va hotărî „baciul” din dealul Cotrocenilor. Răutăcioşii spun că Băsescu şi l-ar dori premier pe Stolojan pentru că, în cazul în care nu va ieşi preşedinte la anul, va aranja repede o retragere teatrală a acestuia, cu lacrimile absolut necesare, ca să-i poată lua locul!

Unii afirmă că lansarea acestor candidaturi e prematură. Eu nu cred. După ce alegerile parlamentare au fost „rupte” de cele pentru Cotroceni, partidele aveau nevoie de „locomotive” care să ia locul prezidenţiabililor. Problema e, vor fi Tăriceanu, Geoană şi Stolojan (Blaga, Videanu) locomotive pentru partidele lor?

3 gânduri despre „Premier la slip

  1. @Igor: adica cum sa ne lase? Daca legea le permite ca oricarui cetatean roman sa candideze, nu vad de ar trebui sa ne lase… pana si Adrian Nastase cu toate neajunsurile lui are dreptul sa candideze si sa fie votat… ceea ce ar fi mai bine ar fi ca votantii sa se mai dumireasca oleaca in legatura cu ce voteaza mai ales ca acuma e putin mai bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s