Home

„Eloodiaa e moaartăă şi totuşi ea trăieeştee/ din pozele-i frivoole, suav ea ne zîmbeştee” – cînta cu foc o bocitoare de ocazie la un post TV tabloid, nu cu mult timp în urmă.

Rememorez această „manea” acum, deloc întîmplător. În noaptea de 29 spre 30 august se împlineşte un an de cînd a dispărut misterios un personaj cvasinecunoscut pe plan local, dar care avea să devină curînd un adevărat brand naţional.

Şi acum, după un an, mulţi se întreabă ce resorturi au mişcat fiinţa naţională, ce motive ascunse au animat conştiinţa populară, de a ajuns Elodia să fie invocată şi de copilul din Prundul Bîrgăului, şi de ciobanul din Avrig, şi de interlopul din Craiova, dar şi de senatorul din Parlament.

Între timp, după 10.000 de file adunate la dosar şi zeci de căutări în cimitire, păduri, puţuri părăsite, bălţi puturoase şi viroage, procurorul de caz vrea să o declare moartă, deşi clarvăzătorii, vrăjitoarele şi cititorii în cafea o vedeau pe Elodia ba în Emirate, ba în Palma de Mallorca, ba în Venezuela.

Indiferent dacă va fi sau nu trimisă oficial pe lumea celalaltă, Elodia continuă să nască patimi, afaceri şi folclor. Precum Mioriţa sau Ana lui Manole, Elodia a lui Cioacă are parte de ode, balade, parodii, videoclipuri, bloguri, jocuri pe calculator, tricouri, brichete şi căni inscripţionate.

Ba un călărăşean mai iute de mînă şi-a înregistrat repejor firma la Registrul Comerţului, astfel că omul poate face afaceri cuşere sub sigla Elodia SRL!

Ca să nu mai vorbim de milioanele adunate de un patron de televiziune după serialul cu acelaşi nume, ajuns la episodul 7523, sau cam aşa ceva. Un singur lucru n-am înţeles, după această isterie naţională: cine naiba e Elodia?

2 gânduri despre „Un an cu Elodia

  1. Pingback: Mass-media: Elodia, un an | Nicolae Sfetcu

  2. Baiat destept DDD !!!!!! Alte tv .cheltuie milioane de euro si nu stiu sa faca audiente !!!!! Ieri securistul de TATULICI ,facea misto de DD.!!! A uitat cand ii facea pantofii lui STOICA de la CARITAS „???? Realitatea si Antena au transmis toata ziua o inmoemantare crezind ca vor face concurenta OTV ului !!!! Dar OTV ul nu a fost acolo !!! TEAPA !!!! Iar DD a demonstrat ca are FLER !!!! Cele doua Tv. incearca si ele sa faca audienta cu ELODIA !!!DEGEABA !!!!! Inloc sa fie niste TV .serioase ,sa transmita stiri,ETC….acele FATUCI copiaza OTV.ul !!!!Este una la Realitatea care se crede atotstiutoare ,este plina de ea,ingamfata,vaordeste din gat,jigneste invitatii,ii intrerupe ,trebuie sa fii de acord cu ea ca altfel iti taie microfonul !!!!! O cheama Andreaa Cretulescu !!!! peste doi ani aceste TV. daca nu scimba redactorii ,vor fi mai rau ca OTV.!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s