Home

Numai naivii ar putea crede că e o surpriză, gestul era anunţat încă din momentul în care Occidentul a decis să rupă Kosovo de Serbia: preşedintele Medvedev a anunţat ieri că Rusia recunoaşte independenţa provinciilor separatiste georgiene Abhazia şi Osetia de Sud.

Degeaba vor sări în sus mai marii NATO şi ai UE, degeaba vor face valuri verbale că situaţiile nu se aseamănă, degeaba vor acuza colosul de la Răsărit.

Rusia nu face decît să folosească fără jenă retorica occidentală (purificare etnică ş.a.) şi să procedeze exact, dar exact cum au făcut vesticii. Inclusiv intervenţia militară asupra Georgiei a fost la fel de „exagerată” ca şi cea a aviaţiei americane, care a distrus poduri peste Dunăre, fabrici, instituţii, inclusiv televiziunea din Serbia.

Chiar şi „victimele colaterale”, adică civilii sîrbi îngropaţi în ruine sau ciuruiţi în trenuri, îşi au un corespondent cinic în Georgia, unde Rusia a bombardat şi distrus nu doar infrastructura (poduri, căi ferate) dar şi blocuri de locuinţe!

Aşa că, eu, unul, nu ţin să mă înăbuş de indignare. Statele Unite ale Americii se pot lua de mînă cu Statele Unite ale Rusiei, cînd e vorba de vorbe sforăitoare şi făţarnice, gen apărarea drepturilor omului, cu care sînt în stare să justifice orice.

Inclusiv ocuparea de teritorii ale unor ţări independente şi suverane, dar cu slabă putere militară, ştergîndu-se la fund cu legislaţia internaţională, ca să nu mai vorbesc de hotărîrile din ce în ce mai impotentei şi mai inutilei organizaţii a Naţiunilor Unite, care se poate desfiinţa şi mîine, fără să se zguduie lumea.

O lume clar bipolară, cu două superputeri care vor face legea, cum îi va tăia capul pe liderii lor vremelnici.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s