Home

Frumos e turul Franţei la ciclism! Te ajută inspirat şi cei doi comentatori de la Eurosport, Banciu şi Naum, buni cunoscători ai Franţei şi ai ciclismului.

Dar, dincolo de competiţie, un fel de „Formula 1” pentru ciclism, rămîne suita incredibilă de imagini. Franţa văzută de sus e picturală.

Oraşe vechi, sate dichisite, biserici, catedrale, palate şi cetăţi, rîuri de munte, canioane, fluvii, poduri, păduri sau munţi, nimic nu scapă obiectivului.

Uneori ai impresia că nu cursa cicliştilor, ci albumul cu frumuseţi franţuzeşti e principala preocupare a organizatorilor. Iar ultima etapă, cînd sutele de ciclişti trec de nu ştiu cîte ori prin Place de la Concorde şi pe Champs Elysee, e fenomenală.

O lecţie deschisă despre minunăţiile Oraşului Luminilor.

Iată cum ştiu unii să profite, profesionist, cu orice prilej, pentru a face campanii publicitare. Care nici nu costă cine ştie ce. Oricum, mult mai puţin decît a plătit statul român pentru controversatul album „Eterna şi fascinanta Românie”, sau pentru filmuleţul acela penibil cu Dracula care ne (re)prezintă ţara, strecurat pe Discovery.

Îmi aduc aminte că, acum cîţiva ani, a ieşit pe piaţă, fără prea mult tam-tam, un splendid album, datorat unui fotograf împătimit, care prezintă imagini incredibile, pe care sigur nu le-aţi văzut, dintr-o Românie văzută de sus.

Poate că e timpul să pună şi ai noştri de un tur ciclist al ţării, dar unul serios, profesionist, cu treceri prin (mai) toate locurile frumoase.

Un tur filmat din avion – elicopter – balon – deltaplan, nu contează, numai să fie de sus. Pentru că avem ce arăta. Totul e să reparăm drumurile pînă atunci…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s