Home

Conform unui raport al poliţiei, numărul violurilor a crescut dramatic anul trecut. Violuri „clasice”, violuri cu perversiuni, violuri cu tîlhărie, uneori urmate de moartea victimei.

Se violează în România, într-o veselie: băbuţe amărîte, peste care năvălesc în cursul nopţii hăndrălăi în călduri, femei în toată firea, siluite după doi pumni în cap şi brişca la gît, pe cîmp, în şură, pe străzi întunecoase, în beciuri sau în lift, copile inocente, de care profită în general cunoscuţi – vecini, mai nou unchi şi taţi, ba, recent, am auzit una, cum că individul nu s-a mulţumit cu mama şi i-a „tras-o” şi băiatului!

Dezgustător! Dar cine sînt „eroii”? De regulă, nişte indivizi lombrozieni, troglodiţi cu un IQ cît numărul de la pantofi. Uneori, au curaj doar în haită, precum şacalii. Şi doar cu şişul în mînă.

Problema e că şi ăştia fac parte din România reală. Una la marginea civilizaţiei, dar al naibii de reală. De ce am abordat, pînă la urmă, acest subiect? Pentru că ni-l vîră cu de-a sila pe gît televiziunile. În primul rînd ele. Cel puţin povestea fetiţei violate de unchiul său a fost atît de „bătută”, că-mi venea uneori să urlu: ajunge!

De ce mama lui Ucigă-l toaca trebuie să ştiu eu toate detaliile sordide ale unui viol? De ce trebuie să aflu, cu lux de amănunte, ce-a gîndit sau simţit fetiţa aia necăjită?

De ce trebuie să stea buluc reporterii şi cameramanii la aeroport, ca să ne-o arate venind pe copila bătută de soartă? Zău dacă vă mint, uneori mi-e ruşine de meseria asta pe care-o fac de-o viaţă.

Anunțuri

Un gând despre „Violul la români

  1. Eu ii consider nebuni pe aia mai ales care violeaza babe… ce pot sa vada de la ele ? … Obsedati oamenii.. Le pleaca sotiile in italia si ei ce sa faca…. sar pe copii lor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s