Home

Luni, spre seară, cîţiva proeminenţi lideri liberali dăduseră în bîlbă pe la televiziuni, neştiind ce să răspundă la întrebările insistente cu care erau bombardaţi. E clar, Tăriceanu le-a „tras-o” iar, ca şi în cazul ministrului Justiţiei, înţelegîndu-se cu Băselu peste capul lor.

Şi uite-aşa, ne-am trezit cu toţii, poporul + liberalii, că, în locul pleziristului Cioroianu e plantat la Externe, foarte operativ, omul lui Băsescu. Pe care, se vorbeşte, preşedintele l-ar fi vrut consilier. Ok, veţi spune, şi ce dacă s-au înţeles ăia, şi încă uluitor de repede, în ore, dacă nu în minute? Doar au pus un profesionist la MAE! Păi, să vedem cine e noul ministru de Externe. Diplomat de carieră, Comănescu a slujit cu credinţă în minister, sub toate regimurile, de la Ceauşescu la Băsescu.

Dar asta nu înainte de a fi trimis, în 1973, să se specializeze în Franţa, la Sorbona! Cei mai de vîrsta mea ştiu ce însemna pe vremea aia să te trimită partidul să studiezi afară. Aşadar, Băse a vrut şi Tăriceanu a acceptat, fără să crîcnească, un vajnic soldat (era să zic ofiţer, scuzaţi!) la Externe, dar un tip şters şi cam fără coloană. Apropo, televiziunile au scos repejor imagini în care-l vedem pe noul ministru în toată „splendoarea” sa.

Adică, la o întîlnire cu ambasadorii, unde preşedintele a icnit o dată, „Comănescule, ia zi…”, iar ditamai (pe atunci) ambasadorul României la UE a ţîşnit în picioare şi s-a bîlbîit ca un elev prins de dirigu fumînd în budă.

Ei şi, veţi spune, tot e mai bine să avem la Externe unul de meserie, în locul unui amator plin de ifose. Mă rog, dar mie tot nu-mi dă pace un drăcuşor: de ce n-a mai studiat Băselu mapa profesională a lui Comănescu, aşa cum a făcut în cazul Noricăi Nicolai?

Ei, de ce! Pentru că avea oricum în sertar dosarul lui complet. De la Servicii, să trăiţi! Aşa că nu pot să nu mă întreb, rău şi negru în cerul gurii, ce grad o fi avînd Comănescu? Că doar nu crede cineva că l-au lăsat serviciile la vatră, după ’89!

Anunțuri

Un gând despre „Ce grad are Comănescu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s