Home

Miercuri, 2 aprilie. Bucureşti. George Bush ţine un „spici” la Palatul CEC. Foarte frumos. Şi-a adus aminte (iar) de curcubeu! Se termină momentul, strînge omul cîteva mîini, îi bate pe spate, amical, pe cei doi foşti (Iliescu şi Constantinescu), după care se suie în Chevrolet-ul său super-blindat şi goneşte spre aeroport: în mai puţin de o oră trebuie să se întîlnească, la Neptun, cu preşedintele Băsescu.

La Otopeni, George W. şi Laura se suie pe scara „Air Force One”, fac distins cu mîna spre cei din Secret Service (că altcineva nu mai era pe pistă), apoi intră în avion. Şi stau. Şi stau. Şi stau. Ce să fie? Peste vreo 10-15 minute, televiziunile arată pe „culoarul unic” o coloană de maşini oficiale gonind nebuneşte spre aeroport. E Băsescu! Şi încep comentariile. De ce-o fi întîrziat? Va pleca Bush înainte? Păi, cine-l va aştepta la Constanţa? Prefectul?

În fine, ajunge şi Băse la Otopeni, se suie în vechitura lui prezidenţială (Boeing 707) care decolează imediat, scoţînd un şuvoi de fum gros. Bush aşteaptă răbdător. După încă vreo 10 minute, pleacă şi „Air Force One”. Restul îl ştiţi. Băse l-a aşteptat pe W. la Kogălniceanu, apoi au convorbit la vila lui Ceauşescu din Neptun, după care au ţinut o conferinţă de presă, cu marea în spate. Interesant. Dar mie tot nu-mi iese din cap momentul penibil de pe Otopeni, cînd era mai-mai să plece Bush înaintea lui Băselu.

Care s-a mai făcut odată de rîs. O fi adormit şi-o fi uitat de întîlnire? Lăsînd gluma, vă daţi seama, dacă se pot face astfel de gafe la nivel înalt, ce-o fi mai jos, la nivelul funcţionărimii?? Hai să vă mai spun una: mii de gazetari străini au vrut să vadă (şi să audă!) discursul lui Bush, pe monitoare, la centrul de presă de la Palatul Parlamentului. Vă daţi seama de ce surpriză tîmpită au avut parte ziariştii de la CNN, Financial Times, La Monde ş.a., văzînd că au doar imagine, nu şi sunet? Ne-am făcut de cacao? Ne-am făcut!

Anunțuri

Un gând despre „Nu pleca înaintea mea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s