Home

M-am săturat să tot aud de taxa auto. Atîta tevatură s-a făcut pe tema asta, de parcă existenţa naţiunii ar fi pusă în pericol. În realitate, cauzele acestui scandal sînt mult mai prozaice, şi s-ar putea traduce printr-un singur cuvînt: interesul.

Prima variantă prevedea, aşa cum pare firesc şi de bun simţ, o taxă mai mare pentru maşinile second-hand, cele mai multe aduse de-afară. Atunci au sărit ca arşi importatorii de vechituri şi, ceea ce a fost decisiv, Comisia Europeană, care nu privea cu ochi buni stavilele pe care le punea România importului de maşini vechi din Occident.

A doua formă a taxei mi se pare chiar aberantă, cu o logică întoarsă pe dos: sînt taxate mai piperat maşinile noi, cu toate că ideea de bază era de a se reduce poluarea! Bineînţeles că acum protestează vehement şi, pe bună dreptate, constructorii de maşini, cei de la Dacia-Renault mai ales.

De campania dusă de Realitatea TV nu mă leg, pentru că postul cu pricina duce un război pe faţă cu guvernul, pe o mînă cu Băsescu. Aşa că tot ce vine dinspre liberali e pentru cei de la postul lui Vântu, ilegal, imoral sau îngraşă.

Acum, Guvernul anunţă că pregăteşte o a treia variantă a taxei. Care, vă dau în scris, tot nu va fi pe placul unora. Oricum va ieşi, noua taxă va trebui să facă puţină ordine pe această piaţă, care a luat-o razna. Uitaţi-vă ce se întîmplă în marile oraşe şi pe drumuri.

În lipsa infrastructurii, România se sufocă; pe şosele şi pe bulevarde nu se mai poate circula, trotuarele şi zonele verzi au devenit locuri de parcare, iar accidentele sînt tot atît de obişnuite ca praful pe care-l inhalăm.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s