Home

Aşteptată cu enorm interes, decizia de ieri a Curţii Constituţionale a reuşit să producă mai degrabă stupoare în lumea politică şi în societatea civilă. După ce, anul trecut, decisese, în cazul Cioroianu, că preşedintele nu are drept de veto la numirea unui ministru, ieri, aceeaşi Curte a dat-o la întors.

Mai exact, judecători constituţionali au decis de această dată că preşedintele poate respinge, o singură dată, propunerea (în acest caz a Noricăi Nicolai la Justiţie), iar premierul este obligat să facă o altă propunere!

Mulţi dintre juriştii care şi-au exprimat ieri opiniile au afirmat deschis că, în premieră, Curtea Constituţională a… adăugat, practic, un nou text în legea fundamentală! Al cui joc îl face Curtea? Păi, ia să vedem, a dat în ultimii ani vreo decizie defavorabilă preşedintelui?

N-a dat! Drept pentru care putem conchide că, încet-încet, pîş-pîş, cu ajutorul nemijlocit al „elefanţilor” constituţionalişti, pe care nu are nimeni voie să-i contrazică, Traian Băsescu schimbă Constituţia şi transformă România, după pohta ce-o pohteşte, într-o republică prezidenţială!

Reclame

2 gânduri despre „O Republică pentru Băse

  1. si in acest timp, societatea civila, care acum cateva zile vocifera in piata universitatii contra CC, sta si priveste cum Marele Conducator calca in picioare legea fundamenta.

  2. Pingback: Politica si New Media » Pe larg » La Blogul Sărac şi Cinstit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s