Home

Adrian Năstase, poreclit cu duioşie de colegi (ce vremuri!) Bombonel, iar de adversari „Năstase pentru case”, s-a decis să iasă la lumină. După trei ani de recluziune, mai mult sau mai puţin forţată, timp în care a fost tăvălit, umilit, batjocorit, ignorat de tovarăşii săi pesedişti şi purtat cu alai pe la DNA de cel care l-a învins, în 2004, „la mustaţă” şi care şi-a jurat în barbă să-l distrugă, ex-premierul face pasul înainte, decis să-l înfrunte din nou pe marinar.

Cu un slogan inedit: „proprietarul apartamentului din Zambaccian, contra proprietarului casei din Mihăileanu”. Năstase are de partea sa destui nemulţumiţi din PSD, care cred că, sub conducerea lui Geoană, partidul a avut adesea o poziţie suspect de concesivă faţă de Băsescu.

Interesant şi surprinzător e că pînă şi grupul de la Cluj, care a pus serios umărul la debarcarea sa, îi trimite acum bezele!

Gestul lui Năstase nu e deloc inoportun, dacă ne gîndim că, deşi mai e doar un an pînă la prezidenţiale, Băsescu nu are, oficial, nici un contracandidat. Plus că, ieşind în faţă, va mai scutura niţel adormitul partid condus de Geoană.

Serios vorbind, ce şanse are un Năstase reşapat? Să vedem. La plusuri, putem trece: intelectual, iubitor (şi colecţionar) de artă, blogger activ, scrie bine (mai bine decît mulţi editorialişti!), are idei, e diplomat, are o vastă experienţă în administraţie şi politică.

Minusuri: nu prea are priză la „talpa ţării”, cea care-l iubeşte necondiţionat pe Băse; nu e acceptat de o bună parte din PSD; are o tinichea teribilă, „mătuşa Tamara”, care atîrnă mai greu decît păcatele lui Băsescu (flota, Hayssam, casa din Mihăileanu…) mai multe şi mai mari.

De ce? Pentru că presa nărăvită a marşat pînă la saţietate pe „Tamara”, pînă a ajuns folclor. Iar din folclor nu te mai scoate nimeni, niciodată.

Bref, chiar dacă va fi susţinut de partid, „noul” Năstase are chiar mai mici şanse teoretice de a-l învinge pe Băsescu decît a avut în 2004.

Reclame

Un gând despre „Un Năstase reşapat

  1. Pingback: Politica si New Media » De interes » Jungla Amazoanelor Roşii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s