Home

Mare belea pe capul lui „Şică” Orban! Adevărul e că ministrul şi-a făcut-o cu mîna lui. Ce dracu, putea foarte bine să cheme poliţia la faţa locului şi nu se întîmpla nimic. A fost un accident banal, cum se întîmplă, cu sutele, în fiecare zi.

A vrut să pună batista pe ţambal şi a declanşat o isterie naţională. Cel puţin la nivelul mediei, că populaţia tot după Elodia oftează. Ei, dar cu presa e altceva.

Mai ales Realitatea cu un Turcescu furibund – ochii holbaţi şi spume la gură, face tocşouri non stop, în care ziarişti, avocaţi, medici, poliţişti, politicieni, psihologi, astrologi, martori „sub acoperire”, trecători, bloggeri întorc pe toate feţele telenovela Orban.

De ce-a anunţat doar a doua zi poliţia? De ce-a minţit? S-a înţeles cu adolescenta accidentată? De ce n-o cheamă poliţia? De ce nu-i dă spitalul numele? De ce tace Orban? De ce nu a venit la şedinţa de guvern? I-a cerut premierul demisia? Cînd va demisiona?

Şi-apoi, fotografii şi filme „de amatori”: cu maşinile tamponate, cu stîlpul, cu zidul, cu urmele, cu uşa apartamentului unde stă fata, cu Orban vorbind la telefon, cu poliţişti fugăriţi pe stradă de reporteri excitaţi, doar-doar vor da vreo declaraţie… Of, Doamne! N-am idee cum se va termina chestia asta.

Din partea mea, n-are decît să demisioneze Orban. (Culmea e că nici nu mai poate invoca cine ştie ce lucrături din partea „duşmanului” Băsescu!).

Dincolo de telenovela asta, pe mine, gazetar bătrîn, mă frapează altceva: avem o presă incredibil de imatură, de înclinată (aproape exclusiv) spre senzaţionalul ieftin. Nu bugetul, pe care se bat partidele în parlament, nu scumpirile de sărbători, nu un remember, ceva, la zilele lui decembrie ’89 (apropo, acum 18 ani, Timişoara a fost primul oraş românesc liber!), nu colinde, nu aia, nu ailaltă. Accidentul, şi-atît! Orban, numele tău e Elodia!

Anunțuri

6 gânduri despre „Orban e Elodia!

  1. Sursa: http://www.ciutacu.ro/articol-575.html

    @teaca, foarte bine spus. In spatele unei „infrastructuri”moderne a posturilor de televiziune, lumini,studiouri,etc.se afla un infantilism cronic, ma tem.Tonul speakerilor care ma face de fiecare data sa ma ascund sub masa ca la cutremur,vorbirea sacadata si privirea „profesionista”in prompter ascund un gol penibil…

    Adăugat de gino la 19 Decembrie 2007 16:15:28

  2. jurnalul tvr a avut o saptamana intreaga de reportaje despre ce a fost revolutia, ce a insemnat comunismul si cum l-a afectat pe omul de rand viata din punct de vedere social atunci.s-a ilustrat cu imagini de arhiva din anii 60-80, senzationale. au fost si alte subiecte pe tema aceasta. am lucrat cativa reporteri mult in ultimele doua saptamani, pentru a aduce ceva mai deosebit publicului.
    cred ca ar trebui sa va indreptati atentia si spre presa ceva mai serioasa, nu doar spre ceva de scandal.
    evident, eu lucrez la tvr, am lucrat la acele materiale, sunt subiectiva…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s