Home

Aşadar, guvernul Tăriceanu îşi va asuma răspunderea în Parlament pe legea votului uninominal. Conducerea PNL a dat undă verde, ieri, acestei acţiuni. Cu o majoritate zdrobitoare, după cum a confirmat deputatul liberal Crin Antonescu. Este un gest deopotrivă spectaculos şi riscant. Pentru că, dacă legea ar fi respinsă, guvernul ar cădea!

Or, Tăriceanu se bazează pe cvasiunanimitatea pro uninominal, cel puţin la nivel declarativ. Cu excepţia PRM, care se împotriveşte cu înverşunare, toate partidele ţipă, prin reprezentanţii lor, că nu pot trăi fără uninominal.

Dacă totuşi legea n-ar trece, cabinetul lui CPT ar cădea de pe un cal frumos. Şi ar putea clama, în toate campaniile viitoare, „vedeţi, noi am vrut, ne-am bătut, dar alţii s-au împotrivit!” Odată votată, legea va fi, categoric „liberală”, aşa cum se vede în popor şi legea pensiilor! Ori aşa, ori aşa, liberalii n-au nimic de pierdut. În afară de guvernare, desigur.

În acest context, era de urmărit reacţia preşedintelui. Care a ameninţat, în mod repetat, că dacă nu va primi legea la promulgat pînă pe 22 octombrie (ieri), va emite decretul pentru referendum. Dacă te iei după raţiune, ca să nu mai spunem de bun simţ, referendumul ar fi total inutil din momentul în care legea ar trece de Parlament. Dar, se vede treaba că nu logica bunului simţ animă acţiunile prezidenţiale.

Traian Băsescu a ieşit imediat în faţă şi, în timpul unui lung şi plictisitor discurs ţinut la lansarea candidaţilor PD, a replicat ţîfnos şi evident iritat că Tăriceanu încearcă să-i fure şunca din fasole: va ţine morţiş, referendumul, pentru că, cică, nu se lasă păcălit! N-a mai precizat preşedintele cine l-a păcălit şi cum. Dumnealui, acum se vede cel mai bine, n-a vrut decît o acoperire legală petnru a face cu orice preţ campanie partidului său de suflet. Penibil moment, naşpa situaţie.

Anunțuri

2 gânduri despre „Caft pe uninominal

 1. Guvernul Romaniei a aprobat formarea unei echipe guvernamentale mixte cu Japonia pentru lupta anticoruptie.
  Iata viitoarea echipa:
  1. Nimika Nuymoka
  2. Yaspaga Shidute
  3. Wreypostu Daybanu
  4. Undeypliku Katesparg
  5. Skimbaley Inparay
  6. Winoakuma Kosuma
  7. Furatzara Kutotu
  8. Bagabany Labayatu
  9. Totkumita Madeskurk
  10. Nufurytu Furyo
  11. Latrukata Wikushpaga
  12. Yopapnumay Kiolanu

 2. Eu as recomanda sa nu se faca referendum impreuna cu alegerile si chiar as recomanda boicotarea referendumului, daca domnul Basescu tine cu tot dinadinsul. Eu personal nu voi vota la referendum

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s